Prezervativul este cel mai cunoscut mijloc de contracepţie pentru românce

Cele mai cunoscute mijloace de contracepţie printre românce sunt prezervativul şi pilula contraceptivă. Pe locul doi se află contracepţia de urgenţă, metoda calendarului şi coitul întrerupt, iar pe locul trei, dispozitivul intrauterin, respectiv steriletul, potrivit Gândul.

154 afișări
Imaginea articolului Prezervativul este cel mai cunoscut mijloc de contracepţie pentru românce

Prezervativul este cel mai cunoscut mijloc de contracepţie pentru românce (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de ISRA Center Marketing Research pentru MSD, în România, pe un eşantion de 1.072 de femei cu vârsta cuprinsă între 20 şi 39 de ani.

Cercetarea mai arată că aproape jumătate dintre respondenţi sunt familiarizaţi cu mijloacele moderne de contracepţie: 48% deţin informaţii despre inelul vaginal, contraceptivele injectabile sunt cunoscute de 43%, plasturele contraceptiv - de 41% şi spermicidele - de 32%. Pe de altă parte, metoda calendarului este metoda contraceptivă cu cel mai mare grad de satisfacţie.

Cele mai importante criterii luate în considerare de femei în alegerea metodei contraceptive sunt: protecţia împotriva sarcinilor nedorite, uşurinţa în utilizare şi gradul de satisfacţie sexuală. Consumatoarele nu acordă mare importanţă cantităţii de estrogeni din produsul contraceptiv pe care îl folosesc, impactul asupra sănătăţii nefiind unul dintre factorii de decizie cu mare greutate.

Citeşte mai multe despre mijloacele de contracepţie cunoscute printre românce pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici