Proiecte îndrăzneţe NASA: Cum ar putea arăta ORAŞELE SPAŢIALE din viitor - GALERIE FOTO

În anii 1970, specialiştii unui centru de cercetare din cadrul NASA au realizat o serie de studii ştiinţifice pentru a proiecta evoluţia în viitor a staţiilor spaţiale, în care ar fi putut trăi 10.000 de oameni, studii pe care artiştii centrului au fost rugaţi să le transpună în lucrări care au ajuns adevărate opere de artă.

1847 afișări
Imaginea articolului Proiecte îndrăzneţe NASA: Cum ar putea arăta ORAŞELE SPAŢIALE din viitor - GALERIE FOTO

Proiecte îndrăzneţe NASA: Cum ar putea arăta ORAŞELE SPAŢIALE din viitor (Imagine: NASA)

Imaginile uluitoare au valenţe atât retro, cât şi futuristice, creaţiile artiştilor reflectând un optimism aproape copilăresc, scrie Daily Mail.

Unele proiecte prezintă o zonă sferică rezidenţială care ar putea găzdui 10.000 de oameni, în timp ce altele descriu, atât din interior, cât şi de la exterior, staţii spaţiale cu scopuri definite, precum agricultură sau construcţie.

Alte opere ale artiştilor NASA se bazează pe un concept care a fost prezentat în clasicul film ştiinţifico-fantastic "2001: Odiseea Spaţială/ 2001: A Space Oddisey" (1968) al lui Stanley Kubrick. Conceptul consta în folosirea forţei centrifuge induse de rotaţia unei structuri în formă de cerc, pentru obţinerea unui efect gravitaţional.

GALERIE FOTO

Staţiile spaţiale moderne au design diferit pentru că scopul lor este mai degrabă de cercetare decât de a oferi o casă pentru generaţii de oameni.

Lucrările au fost realizate de artiştii Rick Guidice şi Don Davis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici