Prototipuri de OZN-uri naziste şi operaţiunea High Jump

  • Nu există informaţii concrete care să susţină existenţa navelor spaţiale naziste
  • Există însă teorii ale conspiraţiei care susţin că inginerii nazişti ar fi dezvoltat nave cu sisteme antigravitaţie în formă de tub şi de disc aproape de sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
  • Aceste nave naziste sunt cunoscute sub numele de Haunebu
1637 afișări
Imaginea articolului Prototipuri de OZN-uri naziste şi operaţiunea High Jump

Sursa Foto -CIA

Lista presupuselor aeronave şi nave spaţiale naziste

Conform teoriilor şi poveştilor fictive, există diverse nume de cod sau sub-clasificări ale OZN-urilor naziste, cum ar fi:

  • Rundflugzeug - “avion rotativ” sau “avion circular”. Conform teoriilor şi poveştilor fictive, Rundflugzeug ar fi fost o aeronavă circulară cu diametrul de 42 de metri şi ar fi fost capabilă să zboare la o viteză de 6.000 km/h
  • Feuerball/Kugelblitz- Feuerball este numele dat unui proiect al SS-ului care a început construcţia unui tip de armă numit  (minge de foc) în anii 1940. Numele vine de la locul unde a fost construit, într-un complex de tuneluri din munţii Harz din Germania.  
  • Diskus - aeronavă circulară cu viteză de 2000 km/oră 
  • Haunebu/Vrill -  Aceste nave ar fi avut forma unor farfurii zburătoare şi ar fi fost capabile să zboare la o viteză de până la 17.000 km/h.  
  • Hauneburg-Gerät - Hauneburg-Gerät este numele dat unui program al SS-ului care a început construcţia unui tip de aeronavă numit Rundflugzeug (RFZ-5) în anii 1930. Numele vine de la locul unde a fost construit, în Heuneburg - o cetate preistorică de pe malul râului Dunărea din sudul Germaniei. Era nume de cod pentru Haunebu 2.0. 
  • Andromeda-Gerät - a fost un proiect al Luftwaffe-ului german din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost o navă spaţială sub formă de trabuc, concepută pentru transportul seriilor Vril şi Haunebu II-Dinghies (sau Reichsflugscheiben). Planurile au fost realizate pentru SS-Entwicklungsstelle V şi datează din 2 decembrie 1944.
  • Flugkreisel/ Reichsflugscheibe - o presupusă navă spaţială nazistă care ar fi fost dezvoltată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial 
  • Kugelwaffe

În dezvoltarea unor prototipuri de discuri zburătoare s-au implicat Înaltul Comandament German, SS şi Partidul Naţional-Socialist.  Într-o carte din 1960, doi autori francezi au afirmat că naziştii au încercat să construiască aeronave mult prea avansate pentru acele vremuri. 

O expediţie germană puţin cunoscută în Antarctica ar fi fost efectuată între 17 decembrie 1938 şi 12 aprilie 1939, cu nava MS Schwabenland.

 

Incidentul Roswell ar fi fost o acoperire 

Incidentul Roswell din 1947 a fost, în principal, o încercare a Forţelor Aeriene Americane de a ascunde faptul că au recuperat o navă spaţială germană  de tip Hauneburg-Gerät pe care au staţionat-o în Baza 211 din Antarctica, potrivit unui document declasificat de FBI:

https://vault.fbi.gov/UFO

Operaţiunea High Jump 

În 1947, amiralul Richard Byrd a comandat într-o expediţie strict secretă la Polul Sud cunoscută sub numele de Operaţiunea High Jump  (1946-47) şi Operaţiunea Windmill  (1947-1948).

Acestea au fost operaţiuni ale Marinei Statelor Unite, Highjump fiind cel mai mare grup care a mers vreodată în Antarctica, format din 4 700 de oameni (cu tot cu cercetători), 13 nave şi 33 de avioane.

Scopul oficial principal a fost pregătirea şi exersarea tehnicilor de război pe vreme rece, în condiţii polare, fiind în acelaşi timp departe din punct de vedere diplomatic de Arctica şi de Rusia.

Potrivit amiralului Byrd, "O bază nazistă în Antarctica a început să fie construită la o săptămână după ce un submarin a apărut undeva în mod neaşteptat, la scurt timp după capitularea nazistă în 1945".

De asemenea, el a afirmat despre contactele Forţelor Aeriene Americane cu OZN-uri germane.

Baza descrisă ca fiind construită pentru prima dată în 1939 este descrisă de obicei ca fiind situată la aproximativ 250 km în interiorul ţării, peste un platou de gheaţă neexplorat şi necartografiat anterior, cu crevase şi înclinat.

Nava Schwabenland s-a aflat în zonă timp de aproximativ o lună.

Bazele anterioare din Antarctica, care fuseseră înfiinţate de Scott, Shackleton, Amundsen şi alţii, au avut nevoie de cel puţin două săptămâni pentru a construi clădirile bazei.

Germanii nu aveau experienţă în astfel de lucruri, iar transportul pe 250 km de câmp de gheaţă neexplorat ar fi fost dificil şi ar fi necesitat mult timp chiar şi pentru cei cu experienţă.

Avioanele Dornier aveau o încărcătură utilă echivalentă cu aproximativ 10 persoane şi nu puteau ateriza şi decola în siguranţă pe un gheţar sau pe o calotă de gheaţă.

 

Operaţiunea Paperclip - Arthur Rudolph (Programul spaţial german în SUA)


Arthur Louis Hugo Rudolph (1906-1996) a fost un inginer de rachete de origine germană şi membru al partidului nazist.

A fost adus în Statele Unite pentru a lucra pentru armata americană şi NASA după cel de-al Doilea Război Mondial. Procurorul general a cerut FBI-ului să examineze aspectele de securitate internă ale imigraţiei sale în SUA în vederea obţinerii reşedinţei permanente.


Die Glocke


Die Glocke, aşa cum este explicat în cartea lui Igor Witkowski, este descrisă "ca fiind o "invenţie luminoasă şi rotativă", care posibil să fi avut "un fel de efect antigravitaţional", sau chiar o "maşină a timpului" care făcea parte dintr-un "program SS antigravitaţional" pentru farfuria zburătoare "Repulsine". 

Adolf Hitler a comandat Wunderwaffe-ul ultrasecret la o instalaţie ultrasecretă cunoscută sub numele de Der Riese, în Munţii Bufniţei, care se află acum în Polonia de astăzi.

Dispozitivul era capabil să călătorească în timp şi avea capacităţi antigravitaţionale, iar mai mulţi oameni de ştiinţă germani au murit în timpul testării dispozitivului.

Ofiţerul Waffen-SS, Jakob Sporre, a recunoscut existenţa lui Die Glocke şi faptul că acesta este operaţional. Relatările de după război susţin că Obergruppenfuhrerul a declarat că uciderea a 60 de ingineri, oameni de ştiinţă şi tehnicieni a avut ca scop acoperirea existenţei Die Glocke. Mărturia sa există în transcrieri clasificate deţinute de serviciile de informaţii poloneze.

Aceasta a ajuns la colonelul SS Hans Kammler, care a dat Die Glocke la armata americană în schimbul libertăţii sale.

Kammler a dispărut în ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial şi nu a mai fost văzut niciodată, potrivit Popular Mechanics. În timp ce Aliaţii au trimis acasă o sumedenie de superarme germane în timpul Proiectului Paperclip, inclusiv avioane şi rachete, nu există nicio înregistrare a vreunei versiuni a lui Die Glocke care să fi fost capturată vreodată.



Überschwerer Kampfschreitpanzer 


Trei astfel de tancuri au fost construite de compania Henschel între 1942-43.

Primul a fost doar un prototip şi nu ar fi fost niciodată introdus în luptă.

Celelalte două au fost trimise  la Kursk şi au servit în Armata a 4-a Panzer a lui Hoth în vara anului 1943.

Germanii au avut un succes limitat cu Kampfschreitpanzerele.

Iniţial, acestea au fost folosite pentru a răspândi panica în rândul puşcaşilor sovietici plasaţi, mergând literalmente prin câmpurile minate spre infanteria rusă şi forţând retrageri masive.

Cu toate acestea, Kampfschreitpanzerele au devenit mai puţin valoroase din punct de vedere tactic atunci când unităţile Panzer au întâlnit tancurile ruseşti în forţă; maşinile germane au fost considerate prea vulnerabile pentru a fi folosite în lupta corp la corp cu T-34 şi KV-1.

În schimb, Kampfschreitpanzerele Kampfschreitpanzerele au fost reţinute ca "artilerie zburătoare", poziţionate imediat în spatele panzerelor şi chiar în afara razei de acţiune a tunurilor sovietice.

Artileriştii germani ai Kampfschreitpanzerelor Kampfschreitpanzere şi-au folosit avantajul înălţimii pentru a trage în jos pe punţile tancurilor ruseşti, acolo unde blindajul era mai subţire.

Unul dintre Kampfschreitpanzerele Kampfschreitpanzere a fost avariat când s-a încurcat în linia de tracţiune a unui planor Gigant avariat care zăcea pe câmpul de luptă. Kampfschreitpanzerul s-a răsturnat violent, ucigând sau rănind grav toţi membrii echipajului din interior.

Această maşină a fost recuperată şi urma să fie trimisă înapoi la Berlin pentru reparaţii.

Câteva luni mai târziu, Hitler a ordonat ca proiectul Überschwerer Kampfschreitpanzer să fie abandonat, iar acest exemplar a fost dezmembrat, transportat în Normandia şi reasamblat (fără picioare) ca buncăr de apărare de coastă pe Pointe du Hoc.

Al doilea Kampfschreitpanzer a rămas în acţiune până în august, când a fost complet distrus în luptă. După cele mai multe relatări, vehiculul greu a intrat într-o mlaştină şi s-a scufundat, forţând echipajul să îl abandoneze. Este posibil ca echipajul să fi fost ucis în timp ce încerca să scape. Oricum ar fi, geniştii ruşi au umplut imediat compartimentele cu explozibili puternici şi au aruncat vehiculul în aer.

Ca o notă de subsol, exemplarul prototip construit în 1942 a fost trimis la Tokyo în 1944 pentru a fi evaluat de IJN. Inginerilor japonezi le-au plăcut unele elemente ale designului, dar au propus să îl reinterpreteze în schimb ca un biped cu braţe asemănătoare cu cele ale hominidelor.

De asemenea, întrucât Aliaţii se apropiau tot mai mult de partea continentală a Japoniei, s-a decis ca versiunea japoneză să fie capabilă să sară şi să zboare pentru a ataca rapid forţele inamice din tot Pacificul. Proiectul a fost mutat la Nagasaki la începutul anului 1945.

Proiectul Haunebu II 

În oraşul polonez Ludwikowice se află o clădire din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a cărei destinaţie este încă necunoscută.

De fapt, a fost folosită pentru construcţia şi testarea motoarelor antigravitaţionale, necesare pentru navele spaţiale Haunebu şi Vrill.

Dacă Reich-ul ar fi terminat aceste arme la timp, soarta lumii ar fi putut fi diferită.

Se spune că, spre sfârşitul războiului, toate prototipurile navelor spaţiale erau gata pentru producţia în masă. La sfârşitul anului 1945, se presupune că acestea au fost evacuate către o bază militară germană pentru submarine şi nave din Antarctica.

Se presupune că această parte a Antarcticii fusese ocupată de germani încă din 1938 şi a fost numită Neu-Schwabenland.

 

Alte tipuri de nave spaţiale naziste 

Alte tipuri de nave spaţiale erau Rundflugzeug, Feuerball, Diskus, Haunebu, Hauneburg-Gerät, V7, Vril, Kugelblitz (nu tunul AA) , Andromeda-Gerät, Flugkreisel, Kugelwaffe sau Reichsflugscheibe.

La scurt timp după 1945, se presupune că armata americană a trimis trupe în mai multe misiuni, în Antarctica (cu siguranţă nu în scopul de a se lupta cu pinguinii şi focile).

Se spune că Haunebu ar fi fost securizat de americani în ianuarie 1947, în timpul operaţiunii High Jump.

Câteva luni mai târziu, informaţii despre prăbuşirea unui OZN deasupra oraşului Roswell, New Mexico, au circulat în presa americană. Dacă se propune ca OZN-urile să fie aceeaşi navă spaţială germană Haunebu, întreaga poveste a prăbuşirii deasupra Roswell începe să capete sens.

Mai ales că baza militară de la Roswell este singura bază care a găzduit bombardiere fi nte pentru a transporta arme atomice şi alte proiecte extrem de secrete. Privit din această perspectivă, este de înţeles şi de ce armata americană a continuat să organizeze expediţii în Antarctica, identificate sub numele de operaţiunea "Deepfreeze", până la mijlocul anilor 1960.

Al Treilea Reich, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a planificat şi a lucrat la construirea unui "tun solar" - o oglindă mare care orbita în jurul Pământului şi care putea concentra energia soarelui într-un singur fascicul. Ei sperau ca aceasta să ardă pe oricine şi orice se afla în raza sa vizuală.

Omul de ştiinţă german Hermann Oberth, specialist în rachete, a venit cu conceptul de oglindă spaţială în 1923, potrivit NASA. Oberth a intenţionat iniţial oglinda spaţială în scopuri paşnice, cum ar fi iluminarea porturilor şi dezgheţarea râurilor îngheţate, dar este posibil ca acest concept să fi căpătat accente de înarmare odată cu ascensiunea naţional-socialismului în anii 1930.

Fritz X a fost o dezvoltare ulterioară a PC 1400 (Panzersprengbombe, Cylindrisch 1.400 kg).

Al Treilea Reich a fost în fruntea multor realizări ştiinţifice incredibile. "Fritz X" este adesea considerată a fi primul tip de bombă inteligentă din toate timpurile.

Această armă era ghidată prin radio şi putea transporta până la 700 kg de explozibil. Aruncată dintr-un bombardier la o altitudine de aproximativ 6 kilometri (20.000 de picioare), era mult în afara razei de acţiune a armamentului antiaerian şi putea lovi ţinte precum navele de război cu o precizie precisă.

Această bombă a fost folosită cu efect letal în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în scufundarea HMS Warspite, HMS Spartan şi a navei spital HMHS Newfoundland, pentru a numi doar câteva dintre ele.

 

Concluzie

Teoriile privind OZN-uri germane descriu încercări de dezvoltare a unor aeronave avansate sau nave spaţiale înainte şi în timpul celui de-al doilea război mondial şi chiar după terminarea acestuia, prin supravieţuirea acestor nave în baze subterane secrete din Noua Şvabia, Antarctica, în America de Sud sau/şi în Germania.

Se pot găsi fotografii şi scheme pe site-ul CIA

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici