Reţeta perfectă pentru o şosea fără crăpături: ciuperci şi beton

Un nou tip de beton ce se ''vindecă'' singur a fost proiectat de cercetătorii universităţilor Binghamton şi New York. Acesta poate ajuta la repararea permanentă a crăpăturilor din asfalt, potrivit descopera.ro

516 afișări
Imaginea articolului Reţeta perfectă pentru o şosea fără crăpături: ciuperci şi beton

Reţeta perfectă pentru o şosea fără crăpături: ciuperci şi beton

Congrui Jin, profesor în inginerie mecanică la Universitatea Binghamton, a cercetat betonul şi a descoperit că problema se află în cele mai mici crăpături din asfalt. ''Fără a fi tratate corespunzător, crăpăturile tind să se dezvolte şi să necesite reparaţii costisitoare', a declarat Jin. 

Conform Science Daily, aceste crăpături pot provoca probleme mari la nivelul infrastructurii. Pentru a rezolva această problemă din momentele incipiente, Jin şi profesorul Guangwen Zhou au descoperit că un tip de ciupercă, denumit Trichoderma reesei, ar putea fi soluţia.

Citiţi continuarea articolului pe descoperă.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici