Robot umanoid biped, scos "la plimbare" în pădure - VIDEO

Un robot umanoid biped, realizat de o filială a companiei Google, Boston Dynamics, a fost "scos la plimbare" într-o pădure, creatorii lui dorind să-i testeze capacitatea de a merge pe teren accidentat, informează cotidianul The Independent.

1318 afișări
Imaginea articolului Robot umanoid biped, scos "la plimbare" în pădure - VIDEO

Robot umanoid biped, scos "la plimbare" în pădure - VIDEO

În general, astfel de roboţi au fost testaţi în laboratoare sau pe platforme plane, însă, de această dată, cercetătorii de la Boston Dynamics au dorit să vadă cum "se descurcă" acesta în mediul ambiant, scrie sursa citată.

"Am fost interesaţi să scoatem acest robot în lume. În natură lucrurile stau cu totul diferit decât în laborator, nu poţi să facă predicţii pentru cum vor decurge lucrurile. Facem progrese remarcabile pentru ca robotul să capete o cât mai mare mobilitate. Bineînţeles că nu se poate mişca precum oamenii, însă vom progresa, vom ajunge şi acolo", a declarat Marc Railbert, fondator al Boston Dynamics.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici