Roboţi şi oameni.Erica, robotul care poate întreprinde activităţi pe care orice femeie le poate face

Profesorul Hiroshi Ishiguro a încercat, timp de ani buni, să creeze un robot care să fie cât mai asemănător posibil cu oamenii şi deşi nu i-a ieşit din prima, a doua încercare a înregistrat un real succes: Erica, robotul care poate întreprinde activităţi pe care orice femeie le poate face.

2146 afișări
Imaginea articolului Roboţi şi oameni.Erica, robotul care poate întreprinde activităţi pe care orice femeie le poate face

Roboţi şi oameni.Erica, robotul care poate întreprinde activităţi pe care orice femeie le poate face

Prima sa creaţie a fost bazată pe imaginea fetiţei sale, dar rezultatul a fost extrem de înspăimântător, înfăţişarea robotului dând fiori oricărei persoane care îl privea. Ulterior, Ishiguro a creat un robot care îi semăna perfect, scrie Descoperă.

Jurnalistul american Ashlee Vance a ajuns recent la Universitatea Osaka pentru a vedea ultima creaţie a lui Ishiguro, un robot numit Erica, care a fost patentat pentru ca în viitor acesta să poată înteprinde activităţile unui recepţioner sau ale unui asistent personal.

Erica are o piele asemănătoare cu cea a oamenilor şi poate reproduce gesturi faciale şi, cel mai important, principiul funcţionalităţii sale este cel al inteligenţei artificiale, putând asculta şi da răspunsuri.

Mai mult, Ishiguro crede că Erica este de o frumuseţe aparte, susţinând că faţa sa este una dintre cele mai frumoase din lume. Ceea ce doreşte profesorul să realizeze este ca robotul să aibă dorinţe şi intenţii, pentru că dacă acest lucru nu va fi posibil, nu va putea înţelege intenţiile şi dorinţele oamenilor cu care intră în contact.

Sursa: http://bit.ly/2e7JGNN

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici