Roboţii au jucat fotbal la cel mai mare târg High-Tech din Europa - FOTO, VIDEO

În timp ce febra Cupei Mondiale din 2010 creşte, o mână de roboţi fotbalişti, de dimensiunea unor mere, a entuziasmat, marţi, publicul de la CeBIT, cel mai mare târg de tehnologie din Europa, jucând un meci care l-ar fi făcut să pălească de invidie şi pe Cristiano Ronaldo.

143 afișări
Imaginea articolului Roboţii au jucat fotbal la cel mai mare târg High-Tech din Europa - FOTO, VIDEO

Roboţii au jucat fotbal la cel mai mare târg High-Tech din Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rajesh, Penny, Sheldon şi Leonard măsoară numai 60 de centimetri, dar au deja un titlu de campioni mondiali în palmares, după victoria echipei lor - B-Human - la Cupa Mondială destinată roboţilor, desfăşurată anul trecut, în Austria, şi la care au participat 23 de echipe.

Creaţi de Universitatea din Bremen (nordul Germaniei), cei patru roboţi îşi vor apăra titlul la ediţia viitoare a evenimentului, programată pe 19 iunie, la Singapore, chiar când va fi în plină desfăşurare Cupa Mondială de fotbal din Africa de Sud (11 iunie - 11 iulie).

Jocul lor de picioare şi reflexele l-ar putea face invidios pe Wayne Rooney, însă la ei totul este programat, susţine Wiebke Sauerland, care a participat la crearea roboţilor.

Aceştia reacţionează la liniile albe care delimitează terenul, la peluza verde şi la balonul portocaliu. Tuşele le permit să-şi identifice poziţia de joc şi să-şi modifice mişcările spre balon. Când "realizează" că sunt aproape de minge, ei trag în direcţia porţii.

Această tehnologie de recunoaştere a liniilor şi culorilor poate fi utilizată şi în alte scopuri, de exemplu la scaunele cu rotile care pot identifica astfel eventualele obstacole sau îşi pot defini traiectoria, a explicat Wiebke Sauerland.

Dacă vrei să-ţi asiguri serviciile lui Penny sau Leonard, pentru o mică partidă cu prietenii, este posibil. "Este al dumneavoastră pentru 10.000 de euro", a mai spus Sauerland.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici