Rusia şi SUA vor coopera pentru a construi prima staţie spaţială orbitală lunară

Rusia şi SUA au căzut de acord să coopereze în cadrul unui program condus de NASA pentru a construi prima staţie spaţială orbitală lunară, ca parte a unui proiect de lungă durată de a trimite oameni pe Marte, informează The Guardian.

726 afișări
Imaginea articolului Rusia şi SUA vor coopera pentru a construi prima staţie spaţială orbitală lunară

Rusia şi SUA vor coopera pentru a construi prima staţie spaţială orbitală lunară

Agenţia spaţială a SUA a transmis la începutul lui 2017 că este în curs de explorare a unui program numit Deep Space Gateway, un proiect cu mai multe etape pentru avansarea cercetărilor în sistemul solar.

Proiectul preconizează construirea unui port spaţial dirijat de o echipă pe orbita lunară ce ar servi drept ”o poartă spre marele spaţiu şi suprafaţă lunii”, conform NASA.

Miercuri, agenţia spaţială rusă, Roscosmos, a anunţat semnarea unui acord de cooperare între cele două state, în cadrul unui congres astronautic din Adelaide.

”Partenerii intenţionează să dezvolte standarde tehnice internaţionale ce vor fi folosite mai târziu, în mod special creare unei staţii spaţiale orbitale”, potrivit Roscosmos.

Ruşii şi americanii vor coopera la construirea unor sisteme necesare pentru organizarea unor misiuni ştiinţifice pe orbita lunară şi pe suprafaţa lunii, a adăugat agenţia rusă.

”Pentru a evita probleme viitoare în privinţa cooperării tehnice, o parte a standardelor ar trebui unificate, pentru posibilitatea ca mai multe state să lucreze la vehiculul lor aerospaţial şi să acosteze pe staţia lunară internaţională”, a afirmat Igor Komarov, directorul general Roscosmos.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici