Schimbări în rutina de îngrijire a pielii pentru a păstra tenul curat şi hidratat toamna - dermatolog

  • Un dermatolog a declarat că îngrijirea pielii trebuie să se adapteze toamna, deoarece schimbarea vremii poate afecta pielea.
  • Dr. Julia Tzu, director medical la Wall Street Dermatology, face trei schimbări în rutina ei de toamnă.
  • Tzu a spus că aceste principii se aplică în general tuturor, dar că îngrijirea pielii trebuie să fie personalizată.
1037 afișări
Imaginea articolului Schimbări în rutina de îngrijire a pielii pentru a păstra tenul curat şi hidratat toamna -  dermatolog

Schimbări în rutina de îngrijire a pielii pentru a păstra tenul curat şi hidratat toamna - dermatolog

Un dermatolog a împărtăşit cele trei schimbări pe care le face în rutina ei de îngrijire a pielii în timpul tranziţiei de la vară la toamnă pentru a ajuta la atenuarea efectelor schimbării vremii.
 
Pielea noastră are contact direct cu mediul înconjurător în mod constant, iar schimbările din mediul înconjurător vor avea un impact direct asupra pielii", a declarat pentru Insider Dr. Julia Tzu, directorul medical al Wall Street Dermatology.
 
Temperaturile mai scăzute, umiditatea mai scăzută şi mai puţine raze de la soare fac ca pielea să fie mai predispusă la a fi uscată şi sensibilă în acest sezon, a spus Tzu.
 
Tzu are o piele combinată în care fruntea, nasul şi bărbia au mai multe glande uleioase şi piele mai groasă decât restul pielii feţei. 
 
În general, persoanele cu pielea mixtă ar trebui să acorde prioritate unui produs de curăţare eficient a pielii şi să evite îngrijirea pielii pe bază de ulei, cremele mai groase şi unguentele, a declarat ea anterior pentru Insider.
 
Ea a spus că nu există "reguli stricte" pentru ceea ce trebuie să alegi sau să eviţi în timpul toamnei, deoarece îngrijirea pielii este foarte individuală, dar ea face trei schimbări cheie în propria rutină:

Mai multă cremă hidratantă toamna decât în timpul verii

Tzu foloseşte o cremă hidratantă uşoară în timpul verii. Toamna, Tzu trece la o cremă intens hidratantă pentru a compensa aerul mai uscat.
 
Pe lângă trecerea la o cremă hidratantă mai groasă, hidratarea mai des poate ajuta, de asemenea, la contracararea aerului mai uscat.
 
Ea a spus că persoanele care, în general, nu folosesc nicio cremă hidratantă în timpul zilei, ci doar una mai uşoară noaptea, în timpul verii, pot începe să folosească o cremă hidratantă uşoară în timpul zilei şi una uşoară sau mai intensă noaptea, toamna.
 
Tzu a spus că ceea ce constituie o cremă hidratantă "grea" sau "uşoară" poate varia, dar, în general, loţiunile sunt mai uşoare decât cremele. 
 
Să ştii pe care să o alegi depinde de mediul înconjurător, precum şi de tipul de piele al unei persoane, de tonusul pielii, de orice sensibilitate sau alergie şi de afecţiunile medicale ale pielii.

Mai puţin exfoliant toamna 

Exfolierea poate ajuta la îndepărtarea transpiraţiei, a uleiurilor sau a celulelor moarte ale pielii care se pot acumula şi pot provoca erupţii cutanate. În general, oamenii ar trebui să urmărească să folosească exfoliant mai mult în timpul verii, mai puţin în timpul toamnei şi primăverii şi chiar mai puţin în timpul iernii, a spus Tzu.
 
În timpul toamnei, Tzu foloseşte un exfoliant chimic o dată la două săptămâni şi un retinoid topic cu prescripţie medicală în fiecare noapte, care este mai puternic şi mai iritant decât o versiune fără prescripţie medicală. Tzu a declarat anterior pentru Insider că persoanele cu pielea uscată trebuie să fie atente atunci când folosesc retinoizi.
 
Tzu, cu o piele mixtă, nu foloseşte de obicei exfolianţi fizici precum microdermabraziunile sau scruburile.
 
„Sunt atentă să nu exfoliez în exces, deoarece există un echilibru delicat între păstrarea integrităţii barierei cutanate şi eliminarea celulelor moarte nedorite", a spus ea.

SPF-ul cremei de protecţie solară toamna

În timpul zilei, Tzu foloseşte de cele mai multe ori un SPF care este suficient de hidratant pentru a nu avea nevoie de o cremă hidratantă suplimentară.
 
Ea foloseşte creme cu cel puţin SPF 40 în timpul lunilor de vară, iar toamna reduce acest lucru la SPF 30. 
 
Radiaţiile UV, care provoacă daune ireversibile cauzate de soare, cum ar fi decolorarea şi ridurile, sunt prezente pe tot parcursul anului, doar că în cantităţi mai mici toamna, a spus ea.
 
Tzu a spus că oamenii pot continua să folosească un SPF mai mare pe tot parcursul anului, ceea ce ar permite o protecţie mai mare, dar un SPF mai mare poate părea mai gros sau mai puţin "elegant din punct de vedere cosmetic".
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici