Shaorma, una dintre mâncărurile preferate ale românilor, ar putea fi interzisă în toată Europa

Kebab-ul şi shaorma ar putea deveni ilegale în întreaga Europă din cauza fosfaţilor pe care le conţin, dar şi a legăturii dintre aceşti fosfaţi şi afecţiunile cardiovasculare, informează Business Insider.

6249 afișări
Imaginea articolului Shaorma, una dintre mâncărurile preferate ale românilor, ar putea fi interzisă în toată Europa

Shaorma, una dintre mâncărurile preferate ale românilor, ar putea fi interzisă în Europa

Shaorma este una dintre mâncărurile preferate al românilor – consumată adesea după o noapte de distracţie – şi este făcută din carne de kebab, de pui, vită sau curcan, amestecată de obicei cu salată, roşii, ceapă, castraveţi şi o varietate de sosuri.

Plenul Parlamentului European se va întâlni peste două săptămâni pentru a vota propunerea. Dacă propunerae este respinsă, va fi trimisă înapoi la comisie, iar viitorul kebab-ului şi al shaormei va rămâne subiect de dezbatere.

Aproximativ 1,3 milioane de kebab-uri sunt vândute în Marea Britanie în fiecare zi, de către cele peste 20.000 de fast food-uri din ţară, potrivit The Guardian, în timp ce 200.000 de oameni lucrează în astfel de fast food-uri, în această industrie de miliarde de euro, în toată Europa.

Potrivit publicaţiei germane Frankfurter Rundschau, sunt peste 16.000 de restaurante de tip fast food în Germania, care vând peste 3 milioane de kebab-uri şi shaorme în fiecare zi.

Comisia Executivă a UE a dorit iniţial să autorizeze folosirea fosfaţilor în carnea de miel, oaie, vită şi viţel utilizată la rotisor în cadrul fast food-urilor. Cu toate acestea, Comitetul pentru Sănătate a votat 32-22 pentru a se împotrivi acestei decizii, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la riscurile la care sunt expuse europenii din cauza acestei substanţe.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici