Soarele ucide anual 60.000 de persoane

Cancerul de piele a devenit cel mai frecvent tip de cancer la om, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Potrivit datelor OMS, anual, la nivel global, se înregistrează 60.000 de decese cauzate de acest tip de cancer. Conform membrilor Societăţii Române de Dermatologie (SRD), la noi în ţară se înregistrează până la 2.000 de noi cazuri pe an.

134 afișări
Imaginea articolului Soarele ucide anual 60.000 de persoane

Soarele ucide anual 60.000 de persoane (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Specialiştii în dermatologie punctează: soarele este principalul vinovat al apariţei acestei maladii. "Soarele oferă organismului şi beneficii. Razele lui menţin bioritmul, ajută la sintetizarea vitaminei D în organism şi au efect antiinflamator", spune conf. dr. Sorin Ţiplică, medic dermatolog şi membru SRD. Dermatologii spun că soarele ar putea oferi numai beneficii organismului dacă am ţine cont de câteva recomandări.

Citeşte mai multe despre cancerul de piele pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici