Stephen Hawking ştie cum poate fi salvată omenirea. Apelul renumitului fizician pentru ca "planeta noastră fragilă" să reziste încă 1.000 de ani

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a dezvăluit cum poate fi salvată omenirea şi a făcut un apel pentru a-i fi ascultat sfatul.

15256 afișări
Imaginea articolului Stephen Hawking ştie cum poate fi salvată omenirea. Apelul renumitului fizician pentru ca "planeta noastră fragilă" să reziste încă 1.000 de ani

Stephen Hawking (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Stephen Hawking, unul dintre cei mai renumiţi astrofizicieni, a declarat că omenirea poate fi salvată prin explorarea spaţială şi a făcut un apel ca aceasta să fie continuată, informează Huffington Post.

Hawking a afirmat că nu crede că omenirea va mai rezista alţi 1.000 de ani fără să "evadeze dincolo de planeta noastră fragilă".

Britanicul a făcut aceste remarci la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, în prezenţa unei audienţe formate din doctori, asistente şi alţi angajaţi ai centrului. Hawking a vizitat un laborator al centrului unde se cercetează încetinirea evoluţiei maladiei Lou Gehrig, de care astrofizicianul suferă încă de la vârsta de 21 de ani.

Scleroza laterală amiotrofică - boala Lou Gehrig - se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Boala este progresivă, invalidantă, fatală - mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, însă se ştie că circa 5-10% dintre bolnavi prezintă o formă moştenită a acesteia.

Stephen Hawking a publicat lucrări ştiinţifice despre expansiunea Universului, găurile negre şi teoria relativităţii. În cel mai recent volum al său, intitulat "The Grand Design", publicat în septembrie 2010, Hawking demontează o teorie a lui Isaac Newton, afirmând că Universul nu a avut nevoie de Dumnezeu pentru a fi creat.

În decembrie 2012, Stephen Hawking a câştigat premiul Fundamental Physics, în valoare de 1,8 milioane de lire sterline, care i-a fost acordat pentru descoperirea potrivit căreia găurile negre emit radiaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici