Studiu: Femeile investesc mai mult în sănătatea dentară decât bărbaţii, care fug de dentist

Femeile investesc mai mult în sănătatea dentară, peste 50% ţin la prevenţie, în timp ce bărbaţii ajung la dentist când au probleme stomatologice grave, se arată într-un studiu realizat de o clinică dentară din Capitală.

Studiu: Femeile investesc mai mult în sănătatea dentară decât bărbaţii, care fug de dentist

Potrivit unui studiu, "femeile investesc mai mult decât bărbaţii în sănătatea dentară, astfel, şapte din zece pacienţi care urmează tratamente ortodontice sunt reprezentante ale sexului frumos. Ele cheltuiesc, în medie, 2.000 Euro pentru perfecţiunea danturii lor".

"Femeile sunt mai conştiincioase când vine vorba despre sănătatea orală. Peste 50% ţin la prevenţie, merg regulat la consult şi îşi fac la 6 luni o igienizare sau sau un detartraj, iar tratamentele în care investesc vizează în special îndreptarea dinţilor", se mai arată în studiu.

"Dintre acestea, majoritatea au peste 25 de ani, dispun de un venit stabil, peste medie şi sunt de profesie avocaţi, actori, traineri, speakeri, antreprenori, jurnalişti şi diplomaţi", se mai spune în studiu.

Potrivit datelor culese pe perioadă de jumătate de an, bărbaţii fug de stomatolog şi merg de obicei la dentist atunci când au probleme stomatologice destul de grave sau dureri, care trebuie rezolvate urgent.

"Peste 70% dintre bărbaţi pun preţ mai mare pe calitatea produselor, adică pe rezistenţa lor în timp şi pe funcţionalitate, fiind mai puţin interesaţi de aspectul estetic al danturii", se mai spune în acelaşi studiu.

Referitor la sănătatea orală, un Eurobarometru arată că 16% dintre români sunt "ruşinaţi" de aspectul dinţilor lor, comparativ cu media europeană, care este de doar 7%. De altfel, România ocupă ultimul loc la acest capitol. De asemenea, doar 30% din români au toţi dinţii naturali, faţă de media europeană care este de 41%.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
STUDIU ,
DENTIST ,
ROMÂNI
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor