Sunetul cutremurului de 9 grade din Japonia - ASCULTĂ AICI

Zgomotul făcut de cutremurul care s-a produs pe 11 martie în Japonia a fost dat publicităţii. Oamenii de ştiinţă de la Laboratorul pentru Mediu Marin din Seattle au furnizat o înregistrare a cutremurului de 9 grade care a produs valul tsunami devastator.

3739 afișări
Imaginea articolului Sunetul cutremurului de 9 grade din Japonia - ASCULTĂ AICI

Sunetul cutremurului de 9 grade din Japonia - ASCULTĂ AICI

Sunetele emise în timpul cutremurului au fost recepţionate de un microfon subacvatic numit hidrofon, poziţionat la o distanţă de apximativ 1450 de kilometri de epicentrul seismului.

Sunetul cutremurului a fost redat de 16 ori mai repede.

Cutremurul care a avut loc pe 11 martie în Japonia a fost urmat de peste 400 de replici cu magnitudinea peste 5. Seismul cu magnitudinea de 9 grade a provocat moartea sau dispariţia a peste 28.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici