Sunt sănătoase alimentele provenite de la animale clonate?

După aproape 15 ani de la primul animal clonat, devine tot mai frecventă întrebarea – dincolo de problemele legate de morală - dacă se poate folosi în alimentaţie carnea provenită de la animale clonate.

299 afișări
Imaginea articolului Sunt sănătoase alimentele provenite de la animale clonate?

Sunt sănătoase alimentele provenite de la animale clonate? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rezervele consumatorilor se leagă de posibile riscuri asupra sănătăţii - pentru că nu se cunosc efectele pe termen lung - dar şi de protecţia mediului. Pe de altă parte, se pare că animalele clonate suferă de anumite boli sau trăiesc mai puţin, potrivit Forbes Romania.

Problema nu este însă deloc simplă, mai ales că există chiar un dezacord major între Parlamentul European si Consiliul UE legat de alimentele derivate din animale clonate si nanotehnologie.

Consiliul si Comisia sunt de acord cu interzicerea alimentelor provenite de la animale clonate, dar nu doresc extinderea interdicţiei la descendenţii acestora.

Pe de altă parte, nu există reguli care să interzică alimentele derivate din animale clonate la nivel european. Conform unui regulament din 1997, în vigoare la momentul actual, alimentele derivate din animale clonate trebuie autorizate înaintea comercializării, dar nu şi alimentele derivate din descendenţii acestora.

Citeşte mai multe despre alimentele provenite de la animale clonate pe www.forbes.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici