Supervulcanul care ameninţă Europa. Campi Flegrei ar putea rade viaţa de pe întreg continentul

Un supervulcan ameninţă să distrugă toate formele de viaţă din Europa. În urmă cu peste 2000 de ani, Vezuviul a acoperit cu lavă şi cenuşă oraşul Pompei. Deşi a provocat daune imense, Vezuviul este doar este un mic "spin" pe spatele supervulcanului Campi Flegrei. Localizat în apropierea oraşului Napoli, acesta este un vulcan activ aflat în cea mai mare parte sub apă, informează Daily Mail în ediţia online.

364 afișări
Imaginea articolului Supervulcanul care ameninţă Europa. Campi Flegrei ar putea rade viaţa de pe întreg continentul

Supervulcanul care ameninţă Europa. Campi Flegrei ar putea rade viaţa de pe întreg continentul (Imagine: www.gandul.info)

Totul a început cu aproape 1000 de cutremure mici care au avut loc în zona oraşului Napoli. Seismele nu au provocat pagube majore, însă au dărâmat aparate de aer condiţionat de pe clădiri sau au desprins ornamente de pe ziduri. Institutul Naţional de Geofizică şi vulcanologie din Italia a descoperit că seismele nu erau provocate de muntele Vezuviu, aflat în apropierea oraşului, ci de unul dintre cei mai mari şi mai periculoşi vulcani din lume: gigantul Campi Flegrei.

Campi Flegrei este un supervulcan. Deşi nu există un vârf vizibil, în spatele peisajului liniştit doarme un vulcan extraordinar de puternic.

O nouă erupţie are mari şanse să dea naştere unui nou con asemănător Vezuviului, în cel mai rău caz Campi Flegrei ar putea şterge o mare parte din formele de viaţă aflate pe continentul european.

Citeşte mai multe despre vulcanul care ar putea distruge Europa pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici