Telescopul spaţial Hubble a fotografiat o galaxie stranie

Materia întunecată şi grupurile vechi de stele sunt câteva dintre misterele asociate cu acest tip de galaxie.

13277 afișări
Imaginea articolului Telescopul spaţial Hubble a fotografiat o galaxie stranie

Sursa Foto- NASA/Hubble

O galaxie misterioasă aflată la 4 miliarde de ani lumină depărtare de noi apare într-o nouă fotografie făcută de Telescopul Spaţial Hubble. 

Numită GAMA 526784, galaxia reprezintă una dintr-un set de galaxii „ultra-difuze” care îi încurcă pe astronomi. Aceste galaxii sunt colecţii de stele fantomatice cu luminozitate scăzută. Oamenii de ştiinţă cred că galaxiile „ultra-difuze” sunt atât de slabe deoarece nu conţin gazul necesar pentru a alimenta naşterea stelelor, scrie Space.com

Un mister referitor la acest tip de galaxie este cantitatea ciudat de mare (sau scăzută) de materie întunecată, au spus oficialii Agenţiei Spaţiale Europene, care este partener în misiunea Hubble. 

Rămâne în sarcina telescopului spaţial James Webb , care a fost lansat în decembrie 2021, să rezolve acest mister. Primele observaţii ştiinţifice le va efectua din luna iunie a acestui an. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici