Transferurile terenurilor pentru construirea spitalelor regionale de la Craiova şi Cluj, aprobate de Guvern

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul va aproba transferul de terenuri pentru construirea spitalelor regionale de la Craiova şi Cluj, după ce, în urmă cu două săptămâni, a aprobat transferul de teren de la Iaşi.

310 afișări
Imaginea articolului Transferurile terenurilor pentru construirea spitalelor regionale de la Craiova şi Cluj, aprobate de Guvern

Transferurile terenurilor pentru construirea spitalelor regionale de la Craiova şi Cluj, aprobate de Guvern

”Spitalele de la Craiova şi Cluj intră în linie dreaptă, din punct de vedere al transferurilor de terenuri”, a spus premierul Mihai Tudose.

La rândul său, vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru pentru Dezvoltare Regională, a spus că după transferurile de terenuri, urmează traseul de cereri de finanţare şi finanţarea proiectelor.

Ministerul Sănătăţii a preluat un teren de 120.000 mp în municipiul Iaşi în scopul construirii Spitalului Regional de Urgenţă, potrivit unei hotărâri de guvern adoptată în şedinţa din 21 septembrie. Terenul, aflat în domeniul public al municipiului Iaşi, a trecut în domeniul public al statului român, în noiembrie 2016, printr-o hotărâre a Consiliului Local Iaşi.

”Ministerul Sănătăţii are printre obiectivele prioritare construirea a trei spitale regionale de urgenţă, investiţie pentru care există o finanţare alocată de 300 milioane euro prin Programul Regional Operaţional (POR)”, se arăta într-un comunicat remis MEDIAFAX.

De asemenea, în decembrie 2016, Ministerul Sănătăţii a încheiat un Acord de asistenţă tehnică cu Banca Europeană de Investiţii, în vederea întocmirii documentelor necesare aplicaţiei pentru finanţarea din fonduri structurale nerambursabile pentru construcţia celor trei spitale regionale de urgenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici