Trei leoaice albe s-au născut la o grădină zoologică din Marea Britanie

Trei leoaice albe - Portia, Phoebe şi Pandora - s-au născut, în urmă cu trei luni, la West Midland Safari Park din Worcestershire (Marea Britanie), numărându-se în prezent printre cei doar 130 de lei de această culoare care există în întreaga lume, informează Daily Mail, în ediţia online.

287 afișări
Imaginea articolului Trei leoaice albe s-au născut la o grădină zoologică din Marea Britanie

Trei leoaice albe s-au născut la o grădină zoologică din Marea Britanie (Imagine arhivă: Mediafax Foto/AFP)

Cei trei pui de leu alb s-au născut în urmă cu trei luni la West Midland Safari Park din Worcestershire şi, de curând, au început să se plimbe prin parc, sub supravegherea mamei lor, Natasha.

Cele trei leoaice albe au primit toate nume care încep cu "P", de la personalul parcului, care le-au avut în grijă de la sosirea lor pe lume.

Cu o greutate de 15 kilograme fiecare, puii se alătură leilor albi aflaţi deja în parcul zoologic britanic.

"Acum au început să iasă afară şi caracterul li se dezvoltă. Sunt extrem de jucăuşi cu ceilalţi membri ai grupului de lei, cu care au început să se amestece", a declarat Angela Potter, directorul adjunct al parcului.

Deşi se joacă şi se murdăresc rapid, Bob Lawrence, directorul parcului, spune că puii adoptă tot mai mult comportamentul femelelor, având "trăsături perfect formate, blana albă ca zăpada şi o privire extrem de expresivă".

"Cei trei pui de leu alb sunt sănătoşi, se joacă cu mama lor şi au fost foarte siguri pe picioarele lor şi atunci când s-au aflat în faţa oamenilor pentru prima oară. Leoaicele sunt extrem de jucăuşe şi stau tot timpul împreună cu mama lor. Sunt mai calme decât puii masculi, care tind să fie mai aventuroşi", a adăugat el, precizând că cei trei pui au atras interesul întregii lumi.

"Oamenii vor să-i vadă, ei oferind o imagine extraordinară atunci când sunt toţi la un loc. Timp de patru ani am fost cunoscuţi pentru tigrii albi care se află în parc, iar grupul nostru de lei albi este singurul" din Marea Britanie, a spus el.

Cele trei leoaice albe sunt primele născute după ce, în urmă cu patru ani, primii patru lei albi au fost aduşi în parc, în 2004. În prezent, parcul din Worcerstershire are cea mai mare populaţie de lei albi din Marea Britanie.

În ceea ce priveşte leii albi, se crede că majoritatea celor rămaşi în libertate trăiesc într-un areal de circa 300 de kilometri pătraţi în Africa de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici