Un asteroid de aproape 50 de metri va trece marţi seara aproape de Pământ

  • Corpul ceresc „2011 ES4” se va afla la o distanţă mai mică decât cea la care se află Luna de planeta noastră, dar nu va întâlni Pământul, potrivit Süddeutsche Zeitung.
  • Există şi anumite incertitudini legate de devierea zborului asteroizilor din cauza gravitaţiei planetelor, dar oamenii de ştiinţă afirmă că trecerea acestui corp ceresc pe lângă Pământ va fi „inofensivă”.
  • Dacă ar întâlni Pământul, impactul ar avea consecinţe similare cu cele ale meteoritului de la Celeabinsk.
6460 afișări
Imaginea articolului Un asteroid de aproape 50 de metri va trece marţi seara aproape de Pământ

Un asteroid de aproape 50 de metri va trece marţi seara aproape de Pământ

În seara zilei de astăziun asteroid va trece destul de aproape de Pământ. Corpul ceresc, numit „2011 ES4”, este de aşteptat să treacă pe lângă planeta noastră la aproximativ o treime din distanţa care ne separă de Lună. „Se aşteaptă ca acesta să zboare pe lângă Pământla o distanţăde aproximativ 120.000 de kilometri”, a declarat Manfred Gaida de la Centrul Aerospaţial German (DLR).

Există şi anumite incertitudini, deoarece zborulasteroizilor este deviat de gravitaţia planetelor şi a lunilor. „Este cert că se apropie de noi”, a spus Gaida. Dar apropierea acestuia va fi una „inofensivă”.

Asteroidul a putut fi văzut la ora 17:12, ora României, dar chiar dacă va trece la o distanţă minimă de pământ, nu va fi vizibil cu ochiul liber, ci doar cu un telescop relativ puternic. Diametrul corpului ceresc este între 22 şi 49 de metri, fiind atribuit aşa-numiţilor asteroizi Apollo.

Corpurile cereşti de această dimensiune se apropie destul de des de Pământ, anul acesta DLR numărând deja 60 de astfel de zboruri. O coliziune între asteroidul „2011 ES4” şi Pământ ar fi comparabilă cu evenimentul de la Celeabinsk. Pe 15 februarie 2013, un meteorit de aproximativ 19 metri a explodat în atmosferă la 30 de kilometri deasupra oraşului rus Celeabinsk, iar valul de presiune generat de meteorit a rănit mai multe persoaneşi a provocat pagube multor clădiri.

Potrivit DLR, asteroidul „2011 ES4” va mai trece încă de multe ori pe lângă Pământ. În anul 2055 acesta va apărea la o distanţă de aproape zece ori mai mare decât distanţa dintre Pământ şi Lună.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici