Un nou virus mutant ar putea evolua în curând pentru a infecta şi ucide milioane de oameni

  • Oamenii de ştiinţă se tem că o răspândire a gripei aviare de la mamifer la altul ar putea duce la o catastrofă globală.
  • O fermă de nurci din Spania a devenit loc de cercetare privind răspândirea unei mutaţii de gripă aviară.
  • Focarul de gripă aviară de la ferma de nurci provoacă îngrijorări în rândul cercetătorilor din domeniul sănătăţii.
6700 afișări
Imaginea articolului Un nou virus mutant ar putea evolua în curând pentru a infecta şi ucide milioane de oameni

Sursa Foto - Getty/Nature/Harvard/Sutterstock

Un nou studiu avertizează că o tulpină mortală de gripă aviară ar putea evolua pentru a infecta şi a ucide oamenii în viitor.

Studiul a raportat primul caz de transmitere de la un mamifer la altul al virusului gripei aviare H5N1 într-o fermă de nurci din Spania.

Cazul ar presupune creşterea riscului de mutaţie şi adaptare a virusului la alţi mamifere, inclusiv la oameni.

Gripa aviară are o rată mare de mortalitate la păsări şi oameni şi ar putea provoca o pandemie globală dacă se răspândeşte pe scară largă.

Unii producători de vaccinuri dezvoltă sau testează vaccinuri împotriva gripei aviare ca măsură de precauţie, dar majoritatea dozelor sunt rezervate pentru ţările bogate.

Experţii se tem că penuria de vaccinuri în ţările subdezvoltate ar putea agrava situaţia dacă se produce o mutaţie a virusului, potrivit Popular Mechanics. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici