Un peşte al cărui penis este situat la nivelul gâtului, descoperit în Vietnam

O nouă specie de peşti, ai cărei masculi au organul reproducător situat la nivelul gâtului, a fost descoperită în delta Mékong, din sudul Vietnamului, fiind repertoriată oficial de specialişti în fauna acestei ţări.

22555 afișări
Imaginea articolului Un peşte al cărui penis este situat la nivelul gâtului, descoperit în Vietnam

Un peşte al cărui penis este situat la nivelul gâtului, descoperit în Vietnam (Imagine: AFP)

Phallostethus cuulong, un peşte aproape transparent, cu o lungime de circa 2,5 centimetri, este cel mai recent descoperit membru al familiei Phallostethidae.

Nouă exemplare din această specie - şase masculi şi trei femele - au fost capturate în apele liniştite din provinciile Soc Trang şi Tra Vinh.

Numele peştelui vine de la cel al deltei Mékong (Cuu Long în vietnameză).

Peştele era cunoscut de localnici de mult timp, însă abia acum a fost repertoriat de specialişti şi recunoscut oficial ca nouă specie, a spus Tran Dac Dinh, de la Universitatea din Can Tho (sudul Vietnamului).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici