Un vaccin contra dependenţei de heroină a fost brevetat. Când ar putea fi lansat

Un vaccin eficient contra dependenţei de heroină ar putea fi lansat pe piaţă peste cinci ani, potrivit ministrului Sănătăţii din Mexic.

666 afișări
Imaginea articolului Un vaccin contra dependenţei de heroină a fost brevetat. Când ar putea fi lansat

Un vaccin contra dependenţei de heroină a fost brevetat. Când ar putea fi lansat (Imagine: Radu Iordache/Arhiva Mediafax Foto)

Salomon Chertorivski, ministrul Sănătăţii din Mexic, a anunţat că guvernul mexican a brevetat acest tratament, după ce testele realizate pe şoareci au avut succes, citat de dailymail.co.uk.

Într-o conferinţă de presă organizată în oraşul Ciudad Juarez, ministrul mexican a precizat că următoarea etapă va fi testarea vaccinului pe pacienţi umani.

Salomon Chertorivski a spus că descoperirea, realizată de oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional de Psihiatrie din Mexic (INP), are implicaţii vaste.

"Este un proces care necesită încă cinci ani de muncă. Şi nu este vorba doar de heroină. L-am patentat pentru că studiile noastre avansează cu rapiditate şi în domeniul dependenţei de cocaină şi metamfetamine", a declarat ministrul mexican.

Potrivit publicaţiei de limbă spaniolă Reforma, vaccinul acţionează prin provocarea unei reacţii imunitare a organismului, care blochează intrarea heroinei în sistemul nervos şi lipirea acestei substanţe de receptorii opiozi din creier. În acest fel se reduce impactul acţiunii drogului, care are efecte similare cu cele provocate de o doză sporită de endorfine.

Testele realizate pe şoarecii dependenţi de heroină au evidenţiat faptul că nevoia organismului de a primi această substanţă a dispărut, deoarece vaccinul a redus dorinţa de primi doze repetate.

Heroina este un drog obţinut din morfină, o substanţă extrasă din planta de mac. Potrivit experţilor de la organizaţia britanică de caritate Talk to Frank, o doză mică de heroină oferă consumatorului senzaţia de căldură şi sentimentul că se simte bine, însă dozele mai mari îi pot face să devină somnoroşi şi foarte relaxaţi. Supradozele de heroină pot cauza comă şi chiar moarte.

Heroina este un drog din clasa A care generează foarte uşor dependenţă, iar printre simptomele, care pot fi severe, se numără diareea, starea de vomă, depresia, senzitivitatea crescută la durere şi febră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici