Vegetarienii pot salva planeta

Oamenii vor trebui să ia în considerare posibilitatea de a deveni vegetarieni dacă doresc să combată încălzirea globală, susţine un expert în domeniu, relatează The Times în ediţia electronică.

100 afișări
Imaginea articolului Vegetarienii pot salva planeta

Vegetarienii pot salva planeta (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

"Carnea presupune un consum excesiv de apă şi creează o cantitate mare de gaze cu efect de seră. Aceasta pune presiuni enorme pe resursele planetei. O dietă vegetariană este de preferat", a declarat Lord Stern din Brentford, precizând că emisiile de metan de la vite şi porcine reprezintă o sursă importantă de gaze cu efect de seră, metanul având efecte de 23 de ori mai puternice decât dioxidul de carbon.

Autorul studiului Stern Review 2006, pe tema costurilor combaterii încălzirii globale, este de părere că un acord eficient la Conferinţa de la Copenhaga pe tema încălzirii globale din decembrie, va duce la creşterea preţului cărnii şi altor alimente care generează cantităţi mari de gaze cu efect de seră.

"Cred că este important ca oamenii să se gândească la ceea ce fac şi inclusiv la ceea ce manâncă. Eu am 61 de ani şi atitudinile faţă de mâncare şi băutură s-au schimbat radical faţă de când eram student. Oamenii îşi achimbă concepţia despre ceea ce este responsabil. Se vor interesa din ce în ce mai mult despre conţinutul de carbon din alimentele lor", a explicat acesta.

Statisticile ONU arată că producţia de carne este responsabilă pentru 18 la sută din cantitatea emisiilor de carbon la nivel global, inclusiv distrugerea pădurilor pentru construcţia de ferme sau producţia de furaje pentru animale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici