VIDEO Noul costum pe care îl vor purta astronauţii care vor fi în misiune pentru NASA

Boeing a prezentat noul costum pe care îl vor purta pasagerii navei Starline. Acesta este cu 40% mai uşor decât cel folosit în acest moment şi mai flexibil, informează go4it.ro.

728 afișări
Imaginea articolului VIDEO Noul costum pe care îl vor purta astronauţii care vor fi în misiune pentru NASA

VIDEO Noul costum pe care îl vor purta astronauţii care vor fi în misiune pentru NASA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Mănuşile au fost concepute pentru a putea fi folosite pe ecrane tactile, iar încălţările oferă aderenţă mare ţi permit aerisirea picioarelor.

Fermoare montate în zona torsului le vor permite astronauţilor să treacă mai uşor de la poziţia în picioare la cea pentru şederea pe scaune.

Casca are un vizor de mari dimensiuni care oferă o vedere periferică mai bună.

Crew Space Transportation (CST)-100 Starliner este o capsulă dezvoltată de Boeing în parteneriat cu NASA Commercial Crew Program. Vehiculul poate transporta şapte pasageri, sau un mix de pasageri şi încărcătură.

Starliner va putea fi reutilizată de 10 ori înainte de a fi înlocuită şi va efectua misiuni pentru NASA. Primul zbor în spaţiu va avea loc în 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici