Zid de piatră vechi de 23.000 de ani descoperit în Grecia

Paleontologii greci au descoperit cel mai vechi zid de piatră din ţara lor, datând din urmă cu peste 23.000 de ani, care barează intrarea într-o peşteră din regiunea Tesalia.

175 afișări
Imaginea articolului Zid de piatră vechi de 23.000 de ani descoperit în Grecia

Zid de piatră vechi de 23.000 de ani descoperit în Grecia

Acest vestigiu, considerat unul dintre cele mai vechi de acest tip din lume, şi-a relevat vârsta cu ajutorul unei analize de datare prin luminiscenţă optică, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Culturii elen.

"Vârsta lui corespunde cu cea mai rece perioadă din ultima eră glaciară, ceea ce indică faptul că a fost construit de către oamenii care locuiau în paleolitic în această peşteră, pentru a se proteja de frig", se afirmă în acelaşi comunicat.

Zidul bloca două treimi din intrarea în peşteră, amplasată în apropiere de Kalambaka, o localitate din zona complexului monahal Meteora din centrul Greciei, devenit un obiectiv turistic. Situl arheologic este cercetat de peste 25 de ani de către paleontologii greci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici