1 iunie 2021. Noi măsuri de relaxare în Bucureşti. Care sunt cele mai aşteptate măsuri

  • De astăzi intră în vigoare noi măsuri de relaxare şi în Bucureşti
  • Cele mai aşteptate relaxări sunt cele din domeniul cultural
  • Piscinele se vor deschide şi vor funcţiona la 70% din capacitate
37428 afișări
Imaginea articolului 1 iunie 2021. Noi măsuri de relaxare în Bucureşti. Care sunt cele mai aşteptate măsuri

1 iunie 2021. Noi măsuri de relaxare intră în vigoare de la noapte, în Bucureşti. Care sunt cele mai aşteptate măsuri

De azi, 1 iunie, te aşteaptă noi măsuri de relaxare în Capitală, decise de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. 

În principiu, sunt măsurile adoptate la nivel naţional săptămâna trecută, prin hotărâre de guvern. În direct la Aleph News, Alin Stoica, prefectul Capitalei, a sintetizat cele mai importante măsuri ce vor intra în vigoare la miezul nopţii. 

„Noutăţile sunt că, de exemplu, se vor putea organiza evenimente precum concerte sau festivaluri pentru care numărul de participanţi nu va mai fi limitat în condiţiile în care participarea este asigurată, doar pentru persoane vaccinate. De asemenea, un spaţiu de 2 m pentru fiecare persoană, 2 m pătraţi. De asemenea, în restaurante se permite activitatea la 70% din capacitate dar la fel, dacă persoanele sunt vaccinate, este permisă activitatea la peste 70%. La fel în în sălile de spectacol şi de concerte.”, a declarat Alin Stoica, prefectul Capitalei. 

Alin Stoica a anunţat că peste 50% dintre bucureşteni s-au vaccinat cu cel puţin o doză şi că aproape jumătate dintre aceştia au deja ambele doze administrate.

„Rata de vaccinare pentru Bucureşti este bună, în sensul că suntem peste 1,2 milioane cetăţeni vaccinaţi cu minim o doză din 2,2 milioane listaţi ca locuind în Bucureşti. Este foarte îmbucurător şi vedem că în continuare se prezintă persoane noi la vaccinare, nu într-un ritm atât de mare pe cât ne-am dori.”, a mai spus Alina Stoica.

În spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, staţii pentru transportul în comun, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă este obligatorie purtarea măştii de protecţie. Masca rămâne obligatorie şi pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în zonă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici