Accidentul aviatic: Au fost localizate cutiile negre ale aeronavei Boeing 737 Sriwijaya Air care transporta 62 de persoane

Scafandrii au localizat „cutiile negre” ale avionului de pasageri care s-a prăbuşit sâmbătă în mare, la scurt timp după decolarea din Jakarta, capitala Indoneziei, spun oficialii, citaţi de BBC.

2440 afișări
Imaginea articolului Accidentul aviatic: Au fost localizate cutiile negre ale aeronavei Boeing 737 Sriwijaya Air care transporta 62 de persoane

Accidentul de avion: Au fost localizate cutiile negre ale aeronavei Boeing 737 Sriwijaya Air care transporta 62 de pasageri/ FOTO: Profimedia

Scafandrii marinei sunt încrezători că vor putea recupera cele două înregistratoare de zbor atunci când operaţiunea de căutare se va relua luni.

La scurt timp după dispariţia de pe radar a aeronavei, în zona unde s-a presupus că s-a prăbuşit aeronava au fost găsite piese din aeronavă şi rămăşiţe umane.

Un Boeing 737-500 Sriwijaya Air care transporta 62 de persoane a dispărut de pe radar în călătoria sa către insula Borneo, la scurt timp după decolare. 

"Am localizat poziţia cutiilor negre, ambele", a declarat duminică Soerjanto Tjahjono, şeful comitetului pentru siguranţă în transporturi din Indonezia, citat de AFP. 

Înregistratorul de date de zbor şi înregistratorul de voce al cabinei, sau casetele negre, aşa cum se numesc adesea, stochează date despre avioane. Ele pot furniza informaţii vitale în investigaţiile privind accidentele aeriene.

Un avion Boeing 737 al companiei Sriwijaya Air cu 62 de persoane la bord a dispărut de pe radare, sâmbătă, 9 ianuarie, în Indonezia, iar la scurt timp au fost găsite resturi ale aeronavei în Marea Java. Avionul a pierdut altitudine brusc, la câteva minute după decolarea din capitala indoneziană Jakarta, ridicând suspiciuni legate de explicaţia accidentului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici