Adolescenţi refuzaţi la vaccinare. Explicaţiile lui Valeriu Gheorghiţă

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat, joi seara, că minorii de peste 16 ani trebuie să vină la vaccinare însoţiţi de un adult, aceasta fiind condiţie esenţială pentru actul medical.

4646 afișări
Imaginea articolului Adolescenţi refuzaţi la vaccinare. Explicaţiile lui Valeriu Gheorghiţă

Întrebat, joi seara, despre cazurile în care nu au fost primiţi adolescenţi de peste 16 ani la vaccinare, deşi erau programaţi în platformă, col. dr. Valeriu Gheorghiţă a spus, la Digi 24, că minorii trebuie să fie însoţiţi de un adult.

„În primul rând, minorii trebuie să fie însoţiţi de aparţinători, de rude de gradul 1, de părinţi sau rude care pot să îşi exprime acest consimţământ informat, pentru că, până una-alta, vaccinarea este un act medical pentru care trebuie să ne oferim un consimţământ informat, iar în cazul minorilor acest consimţământ se oferă de către aparţinători, rudele de gradul 1, 2 sau 3 sau de către cei care au în grijă minorul respectiv”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a explicat că un adolescent de peste 16 ani nu poate să meargă singur la centrul de vaccinare.

Singurul vaccin care poate fi administrat copiilor de peste 16 ani este cel produs de Pfizer/BioNTech.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici