Alegeri SUA, 3 noiembrie 2020. Istoria se poate repeta. Al Gore vs. George W. Bush, Florida 2000

  • Curtea Supremă din SUA a mai fost atrasă în bătălia alegerilor în 2000
  • Candidatul democrat Al Gore a contestat la Curte rezultatul alegerilor din Florida
  • Rezultatul alegerilor preşedintelui SUA în 2000 a fost anunţat abia după o lună
  • Judecătorii au decis că George W. Bush a câştigat alegerile şi în Florida, şi în ţară
7718 afișări
Imaginea articolului Alegeri SUA, 3 noiembrie 2020. Istoria se poate repeta. Al Gore vs. George W. Bush, Florida 2000

Alegeri SUA 2020. Istoria se poate repeta. Al Gore vs. George W. Bush, Florida 2000

Atragerea Curţii Supreme în bătălia alegerilor prezidenţiale americane nu este o noutate. În 2000, a mai existat un precedent care îi are ca actori principali pe Al Gore şi George W. Bush.

Candidatul democrat Al Gore a contestat la instanţa supremă rezultatele din Florida. Totul s-a decis o lună mai târziu la Curtea Supremă. Judecătorii au decis că George W. Bush câştigase alegerile în statul Florida cu doar 537 de voturi în faţa lui Al Gore, şi preşedinţia Statelor Unite.    

„Să nu existe nicio îndoială, deşi nu sunt de acord cu decizia instanţei, o accept. Accept finalitatea acestui rezultat care va fi ratificat lunea viitoare în colegiul electoral”, declara Al Gore, candidat democrat la preşedinţia SUA, 2000, după ce a fost anunţat că a pierdut cu 5 voturi electorale în faţa lui George Bush. 

„Sunt recunoscător pentru America şi recunoscător că suntem capabili să rezolvăm diferenţele noastre electorale într-un mod paşnic”, îşi clama victoria Bush. 

Departamentul Justiţiei din SUA a anunţat, luni seară, trimiterea unor echipe de observatori electorali în 18 state americane, pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare programate marţi, 3 noiembrie în Statele Unite ale Americii, informează agenţia Bloomberg.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici