Anchetă la o şcoală din Suceava, unde un profesor a fugărit un elev cu mopul prin clasă

Un profesor de limba franceză, care predă la Şcoala Generală din comuna Grămeşti, judeţul Suceava, este cercetat disciplinar după ce a fost filmat de elevi în timp ce ameninţa cu mopul şi alerga prin clasă după un băiat din clasa a şaptea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1656 afișări
Imaginea articolului Anchetă la o şcoală din Suceava, unde un profesor a fugărit un elev cu mopul prin clasă

Anchetă la o şcoală din Suceava, unde un profesor a alergat după un elev cu mopul prin clasă

Conducerea şcolii din comuna Grămeşti, judeţul Suceava, a declaşat o anchetă după ce tatăl unui elev de clasa a şaptea a spus că fiul său ar fi fost agresat şi ameninţat în timpul unei ore de limba franceză, chiar de profesorul care trebuia să ţină ora şi a fost alergat prin clasă, cu mopul, de cadrul didactic. Întreaga scenă a fost filmată de colegii elevului ameninţat.

„Şcoala este cea care efectuează ancheta şi cercetarea disciplinară şi va informa Inspectoratul Şcolar despre rezultatul cercetărilor” a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, inspectorul şcolar general, Gheorghe Lazăr.

Din primele date din anchetă, se pare că elevul de clasa a şaptea a agitat o sticlă cu apă minerală, a vărsat apă pe jos şi a încercat să bea direct din sticlă pentru a-i opri curgerea, apoi a fost apostrofat de dascăl, deoarece nu avea la oră cartea de franceză.

Copilul i-ar fi explicat profesorului că manualul i-a fost luat de un alt dascăl deoarece era deteriorat şi urma să fie înlocuit, însă profesorul de franceză s-a enervat.

Pentru că s-ar fi speriat, elevul a încercat să bea o gură de apă, iar în acel moment profesorul i-ar fi luat cu forţa sticla de apă, care s-a vărsat. Elevul ar fi adunat apa, însă cadrul didactic nu s-a liniştit şi a fost filmat de elevi în timp ce îl alerga prin clasă pe elev, cu mopul.

Conducerea şcolii a declanşat o anchetă în acest caz, după ce tatăl elevului agresat a venit la şcoală, s-a plâns de situaţie şi le-a spus dascălilor că băiatul este mai emotiv, părinţii fiind despărţiţi, iar în urmă cu doi ani a suferit un şoc după ce le-a luat foc casa.

În acest caz a fost declanşată o anchetă, conducerea şcolii formând o comisie de disciplină care urmează să cerceteze situaţia, profesorul riscând de la o observaţie scrisă până la desfacerea contractului de muncă.

Dascălul mai are trei sancţiuni disciplinare pentru că ar fi fost agresiv verbal şi ar fi lipsit fără motivare de la serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici