ANM: Temperaturi sub cele normale, precipitaţii şi descărcări electrice pentru săptămâna aceasta/ Cum va fi vremea pe LITORAL

Temperaturile vor creşte uşor pe parcursul săptămânii viitoare în toată ţara, dar meteorologii avertizează că, începând cu mijlocul săptămânii, se vor ivi norii, deoarece sunt aşteptate ploi pe arii extinse, intensificări ale vântului şi descărcări electrice.

2905 afișări
Imaginea articolului ANM: Temperaturi sub cele normale, precipitaţii şi descărcări electrice pentru săptămâna aceasta/ Cum va fi vremea pe LITORAL

ANM: Temperaturi sub cele normale, precipitaţii şi descărcări electrice pentru săptămâna viitoare/ Cum va fi vremea pe LITORAL

"Săptămâna viitoare, avem parte de o vreme schimbătoare, pentru că luni şi marţi cresc temperaturile, vremea este ceva mai liniştită. Doar din loc în loc, vor fi ploi de scurtă durată, ploi de vară, la deal, la munte, mai puţin în celelalte regiuni. Însă începând cu seara de marţi spre miercuri - miercuri, joi, vineri vor fi intervale cu averse şi descărcări electrice. Totodată sunt aşteptate cantităţi semnificative de apă, cel mai probabil la munte, în sud şi în est iar în afară de ploi, pot să mai fie şi intensificări ale vântului mai ales pe parcursul zilei de miercuri. Temperaturile cresc până marţi când vor fi între 22 şi 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în est, apoi miercuri scad, nu se mai depăşesc 24 de grade decât în Dobrogea. Acolo sunt anunţate între 25 şi 28 de grade, dar în mare parte din ţară, miercuri se vor înregistra între 19 şi 24 de grade. Aşadar, va fi vreme mai rece decât în mod normal, iar de joi cresc treptat temperaturile. Spre sfârşitul lunii, începutul lui iulie, o să avem din nou valori normale pentru data din calendar", a declarat pentru MEDIAFAX, Meda Andrei, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Capitală, temperaturile vor creşte faţă de cele înregistrate pe parcursul weekend-ului. Începând de marţi seară şi aici sunt aşteptate ploi, descărcări electrice, fenomene care vor dispărea spre sfârşitul săptămânii.

"În Bucureşti, mâine va fi cer variabil, vom avea 27 de grade. În mod normal ar fi trebuit să avem 29. Marţi, în prima parte a zilei va fi frumos, 26 de grade temperatura maximă, dar din a doua parte a zilei şi noaptea creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Miercuri se răceşte, doar 22-23 de grade maximele, ploi cu probabilitate ridicată pe tot parcursul zilei şi a nopţii. Vor fi şi joi în continuare ploi, dar ceva mai bine. Poate se vede şi soarele şi o să mai crească temperatura până în jurul valorii de 27 de grade", a adăugat meteorologul.

În acelaşi registru se va situa şi vremea de pe litoralul Mării Negre sau la munte.

"Pe litoral, acelaşi scenariu. Luni şi marţi vom avea o vreme ceva mai bună, cu temperaturi între 24 şi 26 de grade. Marţi seara, miercuri, joi, chiar şi vineri şi nu este exclus nici sâmbătă să existe intervale în care să plouă. Maxima va fi între 25 şi 27 de grade pe tot intervalul şi în apa mării temperatura va fi puţin peste 20 de grade. La munte, luni şi marţi temperaturile sunt în creştere, dar apoi, până la sfârşitul săptămânii, sunt aşteptate ploi în fiecare zi", informează meteorologul din cadrul ANM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici