ANUNŢUL important al românilor care vor produce VACCINUL anti-COVID19: Cum se va administra

  • Oncogen anunţă că vaccinul anti-Covid 19 va fi adminsitrat intranazal
  • Vaccuinul va fi realizat în colaborare cu Institutul Cantacuzino
6777 afișări
Imaginea articolului ANUNŢUL important al românilor care vor produce VACCINUL anti-COVID19: Cum se va administra

ANUNŢUL important al românilor care vor produce VACCINUL anti-COVID19: Cum se va administra

Timişorenii de la Oncogen au semnat cu Institutul Cantacuzino acordul de colaborare pentru dezvoltarea vaccinului împotriva noului coronavirus.

Deşi nu se credea că românii au capacitatea de a dezvolta vaccinul pe care marile companii farmaceutice sau Bill Gates caută să-l dezvolte, iată că timişorenii de la Oncogen anunţă deja şi metoda prin care acesta va fi administrat.

Astfel, vaccinul va fi administrat intranazal, aceasta fiind modalitatea prin care virusul pătrunde în organism. Se speră că acest tip va fi lipsit de efecte adverse.

”Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-nCoV-2 va fi administrat intranazal; fie sub formă de picături, sau prin pulverizare.

Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecţie, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”.

Oncogen a câştigat concursul organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru suma de 3,5 milioane de lei.

”Centrul OncoGen a semnat un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producţia de vaccinuri în ROMÂNIA, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen.

Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanţial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producţiei de vaccinuri.

Cu această ocazie vă anunţăm că Centrul OncoGen, în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a câştigat competiţia organizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2.

Suma se ridica la 3,5 milioane RON şi ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen şi recunoscut atât de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cât şi de Guvernul Britanic”, a anunţat Oncogen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici