Câini antrenaţi să depisteze COVID-19. Eficienţa lor se apropie de maximum

214 afișări
Imaginea articolului Câini antrenaţi să depisteze COVID-19. Eficienţa lor se apropie de maximum

Câini antrenaţi să depisteze COVID-19. Eficienţa lor se apropie de maximum

Există câini care pot fi folosiţi ca să adulmece mirosul trufelor prin păduri, sau să detecteze substanţe interzise la aeroport. Dar ajutorul lor merge şi mai departe de atât.
 
 
Angel, Apollo şi Bobby, trei căţei din Thailanda, sunt capabili să adulmece persoanele infectate cu Sars-Cov-2. Ei pot simţi mirosul în transpiraţia celui infectat. 
 
Ca să te anunţe că au găsit persoana bolnavă, ei se opresc în faţa acesteia. Căţeii vor pleca către mai multe sate din Thailanda unde se găsesc focare de infecţie. 
 
Eficienţa lor este de 95%. Cu toate astea, variantele noi ale coronavirusului le pot da bătăi de cap. 
 
 
 
 
„Sunt tulpini de COVID-19 care miros diferit şi ne facem griji că aceştia ar putea să nu detecteze corect persoana infectată. Suntem totuşi hotărâţi să lucrăm la asta împreună cu cei de la Universitatea Chulalongkorn.”, a afirmat Jittaphap Chuanwong, un dresor de câini.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici