Capitala Chinei lovită de furtunile de nisip. Mai multe persoane au murit şi alte 80 sunt date dispărute

  • Beijingul a fost lovit de cea mai mare furtună din nisip din ultimii zece ani
  • Cel puţin şase persoane au murit, iar peste 80 sunt date dispărute
  • Furtunile de nisip sunt un fenomen des întâlnit în nordul Chinei
1572 afișări
Imaginea articolului Capitala Chinei lovită de furtunile de nisip. Mai multe persoane au murit şi alte 80 sunt date dispărute

Beijingul şi alte oraşe din nordul Chinei au fost lovite de o puternică furtună de nisip. Un strat subţire de nisip a cuprins capitala Chinei, iar cerul s-a colorat în portocaliu.

A fost cea mai mare furtună de nisip din ultimii zece ani, în condiţiile în care fenomenul este unul obişnuit în zonă, mai ales în lunile martie şi aprilie.

Sute de zboruri au fost anulate, iar indicele calităţii aerului a atins un nivel maxim.

Nivelul de particule fine a a ajuns chiar la 8.000 de micrograme pe metru cub în anumite zone.

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar peste 80 sunt date dispărute.

Anual, aproape un milion de tone de nisip spulberat din deşertul Gobi sunt aduse de vânt în diferite regiuni din China.

Pentru a împiedica fenomenul, guvernul chinez a demarat mai multe programe de împădurire, reuşind astfel să mai reducă din numărul dezastrelor naturale. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici