Ce ar face Scufiţa Roşie, Albă-ca-Zăpada şi Cenuşăreasa azi, în lumea speriată de coronavirus

  • Poveştile copilăriei sunt transformate în educaţie pentru sănătate în proiectul ”#stamacasa cu eroii din poveşti”, de Ziua Internţională a Cărţii pentru Copii.
  • Un număr de 240 de voluntari din domeniul comunicării s-au unit la mijlocul lui martie sub numele „Brigada de Comunicare Nonprofit”, iar joi, o parte din ei au lansat proiectul „#stamacasa cu eroii din poveşti”.
  • Proiectul reuneşte un prim set de 3 poveşti pentru copii, rescrise educativ şi amuzant: ”Ce ar face Scufiţa Roşie, Albă-ca-Zăpada şi Cenuşăreasa dacă ar trăi în lumea de azi, o lume speriată de coronavirus?”
776 afișări
Imaginea articolului Ce ar face Scufiţa Roşie, Albă-ca-Zăpada şi Cenuşăreasa azi, în lumea speriată de coronavirus

Ce ar face Scufiţa Roşie, Albă-ca-Zăpada şi Cenuşăreasa azi, în lumea speriată de coronavirus

Eroii poveştilor clasice depăşesc obstacole moderne, inspirate din realitatea curentă: ”Ce ar face Scufiţa Roşie, Albă-ca-Zăpada şi Cenuşăreasa dacă ar trăi în lumea de azi, o lume speriată de coronavirus?”, se întreabă realizatorii proiectului ”#stamacasa cu eroii din poveşti”.

”Am venit în întâmpinarea nevoii copiilor de a raporta la universul lor cunoscut şi la modele ce se întâmplă în lumea oamenilor mari acum: pandemia de coronavirus. Prin personajele cu care au crescut, le transmitem câteva mesaje importante despre spălatul pe mâini, statul acasă sau distanţa socială. Desigur, juniorii nu sunt doar ascultători sau cititori: îi invităm şi pe ei în poveste, să coloreze desenele care însoţesc fiecare text”, arată un comunicat remis MEDIAFAX. 

Simina Diaconu a pus în cuvinte aventuri noi pentru Scufiţa Roşie, Albă-ca-Zăpada şi Cenuşăreasa, iar pe parcursul poveştilor rescrise de ea, le-a împrumutat protagoniştilor isteţimea necesară pentru a trece cu bine peste încercările unor personaje negative precum virusul COVID-19.

Ilustratoarele Ana-Maria Găleţeanu, Diana Necşulescu şi Loreta Isac au adăugat poveştilor un nou univers vizual şi au reinterpretat fiecare în stilul propriu imaginile clasice ale fiecărei poveşti, transformându-le şi în mini-cărţi de colorat.

Vocile actorilor Alina Oancea şi Nicholas Caţianis au completat atmosfera cu versiuni audio, astfel încât oricine să poată afla şoptit la ureche, cum s-au descurcat eroii din poveşti cu provocările lor contemporane.

Poveştile pot fi descărcate în format PDF pentru tipărire şi colorat de aici https://drive.google.com/drive/folders/1HD6XSP___EV5mdqAAKQkt7rZB3ranZr3

Noua formulă a poveştilor este disponibilă şi în formă audio pe canalul proiectului https://www.youtube.com/channel/UC8xU9QAwtt-YakN7Zs3P-xA
 
Toate materialele pot fi distribuite liber exclusiv în scop necomercial şi întotdeauna cu menţiunea autorilor care au realizat materialele originale. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici