Descoperire uriaşă făcută de o echipă de medici australieni. Cum poate fi încetinită răspandirea coronavirusului

O echipă de medici a descoperit o metodă foarte bună de a încetini răspândirea infecţiei noului coronavirus.

6225 afișări
Imaginea articolului Descoperire uriaşă făcută de o echipă de medici australieni. Cum poate fi încetinită răspandirea coronavirusului

Descoperire uriaşă făcută de o echipă de medici australieni. Cum poate fi încetinită răspandirea coronavirusului

 

Echipa de medici a creat în spitalul Westmead din Sydney un test de serologie sau test de sânge, special pentru COVID-19 ce poate să identifice prezenţa anticorpilor produşi pentru combaterea viruslui. Mai pe scurt, testul poate să detecteze mai uşor dacă cineva a fot infectat cu viruslui, chiar şi dacă acesta s-a vindecat. 

„Deşi acesta nu este un test folosit pentru a diagnostica cazuri individuale, testarea serologică va ajuta experţii în sănătate publică să investigheze modul în care virusul se răspândeşte în comunitate, astfel încât să se poată înţelege mai bine extinderea completă a focarului. Cunoaşterea numărului adevărat de cazuri COVID-19 şi amploarea răspândirii virusului este crucială pentru a încetini această pandemie şi pentru a lua decizii cu scopuri de informare a sănătăţii publice. Datorită acestei descoperiri, suntem mult mai bine situaţi să răspundem la întrebări la care nu am fi putut răspunde până acum.", a declarat Dominic Dwyer, Directorul Medical al secţiei de Patologie din cadrul Ministerului Sănătăţii din Australia. 
 
În Australia sunt 2.136 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, 8 decese şi 118 de oameni care s-au recuperat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici