Donald Trump: Dacă SUA ar fi preluat controlul asupra petrolului din Irak, reţeaua Stat Islamic nu ar exista

Reţeaua teroristă Stat Islamic nu ar exista dacă Statele Unite ar fi menţinut controlul asupra zăcămintelor de petrol din Irak, afirmă noul preşedinte american, Donald Trump, citat de ABC News şi de CNN.

5659 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Dacă SUA ar fi preluat controlul asupra petrolului din Irak, reţeaua Stat Islamic nu ar exista

Donald Trump:Dacă SUA ar fi preluat controlul asupra petrolului din Irak, reţeaua Stat Islamic nu ar exista (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

"Trebuia să fi păstrat petrolul când am decis retragerea trupelor din Irak. Şi, ştiţi, este foarte interesant: dacă noi am fi luat petrolul, nu ar exista reţeaua teroristă Stat Islamic, pentru că ei se alimentează cu petrol. Din petrol au banii", a declarat Donald Trump într-un interviu acordat postului ABC News.

"Ar fi trebuit să luăm petrolul. Nu ar exista ISIS dacă am fi luat petrolul", a subliniat noul lider al Statelor Unite.

Moderatorul ABC David Muir i-a amintit lui Donald Trump că există "critici" care susţin că preluarea de către Statele Unite a controlului asupra zăcămintelor de petrol din Irak ar fi echivalat cu un furt de la civili, deci ar fi fost o încălcare a normelor internaţionale. Însă Donald Trump, care a cerut în mai multe rânduri bombardarea sondelor de petrol din Irak pentru a împiedica organizaţia teroristă Stat Islamic să obţină profituri, a adăugat : "Vă vine să credeţi!? Cine sunt criticii să spună acest lucru? Proşti. Eu nu îi numesc critici. Îi numesc proşti".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici