Două femei afgane ascunse în geamantane, depistate într-un tren, la frontieră - FOTO

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, într-un compartiment gol al unui tren care mergea spre Viena, două geamantane voluminoase în care erau ascunse două femei de origine afgană, care încercau astfel să iasă ilegal din ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3515 afișări
Imaginea articolului Două femei afgane ascunse în geamantane, depistate într-un tren, la frontieră - FOTO

Arad: Două femei afgane ascunse în geamantane, depistate într-un tren, la frontieră

La Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, pe sensul de ieşire din ţară, în trenul Inter Regio care circulă pe relaţia Bucureşti Nord-Viena, poliţiştii de frontieră au observat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, două valize voluminoase, într-un compartiment gol.

Deschizând geamantanele, poliţiştii au găsit ascunse în acestea două femei, stabilind ulterior că sunt din Afganistan şi au vârste de 25, respectiv 59 de ani.

Fiind extinse verificările, în alt compartiment a fost identificat un bărbat de origine afgană care este bănuit că le-a ajutat pe cele două femei să se ascundă în valize, pentru a ieşi ilegal din România.

Femeile nu au dorit să dea declaraţii în cadrul primelor audieri despre modul cum au ajuns în valize, precizând doar că voiau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză valabilă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi complicitate la săvârţirea acestei infractiuni, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Şi poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit, sâmbătă dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai, în trenul internaţional care circula pe relaţia Jibou-Debrecen, ascuns sub banchetă, un bărbat. Din primele verificări a rezultat că este vorba despre cetăţeanul irakian Mohammed B., în vârstă de 20 de ani, care a declarat că intenţiona să ajungă în Germania. Tânărul avea asupra lui document temporar de solicitant de azil în Romania. Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici