Ecran gigant instalat în Parcul Herăstrău pentru finala Simonei Halep de la Roland Garros

Primăria Capitalei va instala în Parcul Herăstrău, la intrarea Charles de Gaulle, un ecran gigant pe care va putea fi urmărit meciul dintre Simona Halep şi jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, programat sâmbătă, de la 16:00, în finală la Roland Garros, se arată într-un comunicat de presă.

1496 afișări
Imaginea articolului Ecran gigant instalat în Parcul Herăstrău pentru finala Simonei Halep de la Roland Garros

Ecran gigant instalat în Parcul Herăstrău pentru finala Simonei Halep de la Roland Garros

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că interesul pentru meciul Simonei Halep este unul ridicat, de aceea a dorit să le dea bucureştenilor şansa de a urmări finala în public. Intrarea va fi liberă.

"Simona Halep este mai mult decât o sportivă de top a României. Ea a intrat în galeria selectă a marilor campioni care nu s-au făcut remarcaţi doar prin prisma rezultatelor de excepţie obţinute în competiţiile internaţionale, ci şi prin aceea că au creat o puternică emulaţie în rândul românilor şi mai ales al copiilor, care văd în ei adevărate modele demne de urmat. Interesul pentru această finală este uriaş şi de aceea am vrut să le oferim bucureştenilor şansa de a urmări meciul într-un spaţiu public şi sper ca la final să avem motive să ne bucurăm şi mai mult pentru Simona, al cărei parcurs la Roland Garros este oricum remarcabil", a afirmat Gabriela Firea.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, s-a calificat, joi, în finală la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 3 mondial şi favorita 2, scor 6-4, 3-6, 6-3.

În finală, Halep o va întâlni pe jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Viitoarea adversară a Simonei a învins-o, joi, scor 7-6 (4), 3-6, 6-3, pe elveţianca Timea Bacsinszky şi a devenit prima sportivă din Letonia, din toate timpurile, calificată într-o finală la Roland Garros.

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, se află la a doua finală de Grand Slam a carierei. În 2014, ea s-a calificat în ultimul act la Roland Garros, însă a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova, scor 4-6, 7-6 (5), 4-6. În schimb, până la ediţia din acest an, cea mai bună performanţă a Jelenei Ostapenko, în vârstă de 20 de ani, a fost participarea în primul tur, din 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici