"Epicentrul unui flagel biblic" Oraşul italian unde fiecare familie plânge un mort de COVID-19

Nembro, o mică localitate din provincia Bergamo, în nordul Italiei, e grav afectată de coronavirus.

3792 afișări
Imaginea articolului "Epicentrul unui flagel biblic" Oraşul italian unde fiecare familie plânge un mort de COVID-19

"Epicentrul unui flagel biblic" Oraşul italian unde fiecare familie plânge un mort de COVID-19

În localitatea Nembro sunt deja o sută de victime ale coronavirusului, iar multe sicrie aşteaptă să fie inmormântate.

"Mama mea a murit ieri, tatăl meu acum o săptămână. Eu, în schimb, astăzi nu mai am febră. Sper să mă descurc, dar nu ştiu ce se va alege de mine. Înainte de Covid eram geometru. Acum sunt bolnav fără salariu, pentru că nimeni nu mă plăteşte pentru boală şi dolii", povesteşte Danilo, 48 de ani, un cititor fidel al publicaţiei "Il Giornale".

Tragedia lui Danilo a început acum trei săptămâni. "Tatăl meu a fost internat la Alzano Lombardo şi nu l-am mai văzut de atunci. Ni l-au arătat două minute, când era deja în comă. Câteva zile după moartea sa, au luat-o pe mama mea. Ieri dimineaţă ni s-a spus că a murit. Singura care a văzut-o a fost sora mea, în timp ce o puneau în sicriu. Între timp am pierdut cel puţin douăzeci de alte rude, prieteni şi cunoscuţi".

"Mai mult decât un sat, Nembro pare pentru a arăta ca un abator de oameni, epicentrul unui flagel biblic.", scrie Il Giornale.

Comisarul pentru lucrări publice Matteo Morbi, se aşteaptă ca numărul deceselor să crească. "Este un oraş mic cu 11.500 de locuitori, în care Covid-19 a ucis 91 de oameni din 25 februarie. Dar cifra oficială include doar persoanele care au fost testate. Dacă adăugăm morţii în casă fără test, numărul va creşte. Şi, apoi, sunt aproximativ 140 de pacienţi închişi în casele lor, aşteptând să afle dacă se vor ameliora sau se vor agrava".

Cimitirul din Bergamo deja nu mai face faţă, iar camioanele armatei le cară la crematorii din regiunea Emilia Romagna.

"Am avut 330 de morţi aici în oraş. În biserica cimitirului există 112 sicrie care aşteaptă îngroparea. Facem o înmormântare la fiecare jumătate de oră şi redirecţionăm morţii către crematoriile din Emilia Romagna", explică consilierul pentru serviciile de la cimitirul din Bergamo, Giacomo Angeloni.

Roberta Caprini, responsabilă la Generali Bergamasca, cea mai mare agenţie funerară din provincie, este îngrozită de numărul mare de oameni decedaţi şi se teme şi pentru sănătatea ei. "Este şocant. De obicei, facem 1.300 de înmormântări pe an, dar între 1 şi 15 martie am făcut deja 500. Refuzăm jumătate din cereri şi, ca şi cum nu ar fi suficient, ne riscăm viaţa. Tatăl şi unchiul meu s-au îmbolnăvit şi împreună cu ei mulţi angajaţi. Nu avem costume de protecţie, mănuşi şi măşti pentru că guvernul nu ne consideră categorii expuse la risc. Noaptea pentru mine nu mai există. Lucrez până târziu şi când mă culc nu închid un ochi. Funeraliile nu mai sunt meseria mea, sunt coşmarul meu".

Italia a devenit de joi ţara cu cei mai mulţi morţi din cauza coronavirusului, 3405. Peste 41.000 de oaeni sunt infectaţi, 2500 din ei fiind în stare critică.


Sursa: Il Giornale

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici