EXCLUSIV / Climatologul Roxana Bojariu, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

  • Roxana Bojariu: Schimbarea climatică actuală, spre deosebire de cele din istoria geologică a Pământului, e rapidă, se petrece extraordinar de repede, şi-atunci trebuie să studiezi şi în acelaşi timp să vii şi cu soluţii. Şi soluţiile trebuie să fie fundamentate ştiinţific, nu politic.
  • Roxana Bojariu: Şi noi avem semne că trăim schimbarea climei, dar în Africa sunt semnele mult mai dure şi pot să provoace chiar migraţii. Acolo nu mai apă, nu mai ai de mâncare, pleci. Şi unde te duci? Te duci în Europa. Şi ăsta e încă un factor pentru care Europa e mult mai atentă la schimbarea climei, pentru că peste ea vin şi migranţi climatici.
  • Roxana Bojariu: Cercetarea, în general, în România este subfinanţată de aproape 30 de ani. Asta este bogăţia pe care o căutăm ca înlocuitor al petrolului, al cărbunelui. În viitor, practic, vom folosi totul, bine gândit, bine proiectat, cu tehnologii noi, care să folosească eficient energia. Deci ştiinţă şi tehnologie. Ori, aici, din păcate, noi am pierdut ritmul. Degeaba ai bani europeni pentru PNRR.
621 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV / Climatologul Roxana Bojariu, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

EXCLUSIV / Climatologul Roxana Bojariu, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

Sâmbătă, 19 iunie, Roxana Bojariu, climatolog ANM, intră sub tirul întrebărilor şi curiozităţii publicistului Ion Cristoiu.

Care e diferenţa între vreme şi climă? Sunt schimbările climatice fatale? Ne putem adapta? Cum afectează România şi care sunt principalele semnale? De ce plouă atât de mult? Ce rol au schimbările climatice şi cum putem să le facem faţă? Care sunt ţările cele mai interesate să combată schimbările climatice? Cât de pregătită este România să combată schimbarea climei? Sunt interesaţi politicienii români de mediu? Cum ajută climatologia oamenii de afaceri?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici