EXCLUSIV / IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

  • IPS Teodosie: Oamenii vin, se destăinuie, spun cât de rău le-a făcut frica. Unii nu scapă de frică, unii nu mai ies din casă, chiar dacă îi inviţi şi le spui: boala a trecut. A intrat într-un calapod al unei frici distructive. De aceea eu socotesc că nu prea a fost echilibru pentru că această pandemie nu a fost dirijată de specialişti, a fost un amestec între medicină şi politică, ceea ce n-a dus întotdeauna la rezultate pozitive pentru oameni.
  • IPS Teodosie: Când am fost în Sf. Munte, am discutat cu părinţii de la Vatoped, cu un mare om de ştiinţă de la NASA care era microbiolog. A aflat că în biserică nu sunt microbi cum sunt în altă parte. S-a dus să facă experienţe. Da, zice, în biserică sunt mai puţini ca afară, în altar mai puţin ca în biserică, în sfîntul potir, din care noi ne împărtăşim, zero microbi.
  • IPS Teodosie: A fost acea ordonanţă, ce a fost, să se închidă bisericile. În ultima vreme au devenit mai binevoitori pentru că au exagerat. Eu tot m-am rugat să le pună Dumnezeu gândul cel bun, eu nu blestem niciodată. Eu mă rog pentru cei ce sunt rătăciţi sau care vor să ne facă rău pentru că mai mare efect are rugăciunea decât răzbunarea. (...) Puterea Bisericii este veşnică, puterea statului este vremelnică.
221 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV / IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

EXCLUSIV / IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

Sâmbătă, 12 iunie, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, intră sub tirul întrebărilor şi curiozităţii publicistului Ion Cristoiu.

Ce scrie în cartea de identitate a IPS Teodosie? Care a fost drumul său de la călugăr la arhiepiscop? Este IPS Teodosie un personaj controversat? Care este relaţia sa cu autorităţile? De ce doreşte reactivarea Mitropoliei Tomisului? Cum au trecut Biserica şi credincioşii prin pandemie? Unde au greşit autorităţile? De ce se opune schimbărilor ritualurilor şi înlocuirii unor obiecte de cult? Cum vede ştiinţa în raport cu religia? E bine sau nu să vedem slujbele la televizor, pe internet sau să le ascultăm la radio?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici