Fost colonel SRI: Firmele acoperite, un sistem pervertit pentru o clică. Alte firme ajung pe "culoar"

Daniel Dragomir, fost şef în cadrul SRI, spune că firmele acoperite sunt necesare pentru Serviciul de Informaţii, însă necesitate lor a fost pervertită, arătând cu degetul spre fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea. Dragomir a vorbit şi de şansa altor firme în faţa celor acoperite.

1902 afișări
Imaginea articolului Fost colonel SRI: Firmele acoperite, un sistem pervertit pentru o clică. Alte firme ajung pe "culoar"

Fost colonel SRI: Firmele acoperite, un sistem pervertit pentru o clică. Alte firme ajung pe "culoar"

"Sunt firme, oameni de afaceri care au fost alergaţi, falimentaţi, împinşi în situaţii în care sute şi mii de oameni au fost daţi afară pentru interesul unei clici. Urmăreau să stăpânească România şi să se îmbogăţească, stăpânire şi îmbogăţire. (...)Orice serviciu în această lume utilizează instrumentele ofiţerilor acoperiţi. Existenţa firmelor acoperite, legală, vine să suplinească cerinţa informativă pe anumite zone. În timp, această necesitate a fost pervertită către o necesitate financiară. Aşa s-au întâmplat lucrurile sub conducerea domnului Coldea. Modelul există şi e necesar pentru necesităţile informative ale serviciului", a precizat Daniel Dragomir, la România Tv, referitor la firmele acoperite.

Întrebat ce şanse are o firmă la o licitaţie în faţa unei societăţi ce are în spate un serviciu secret, Dragomir a răspuns sec: "Nu aveţi nicio şansă, pentru că veţi ataca acea licitaţie şi ajungeţi în instanţă, iar în instanţă veţi ajunge pe <<culoar>>. Toate lucrurile în sistemul abuziv au fost îngemănate".

"Culoarul", în opinia lui Dragomir, este sistemul pus la punct prin care SRI se ocupa de rechizitorii, de alegerea completului de judecată şi mai apoi asigura, în instanţă, un traseu care să ducă la sentinţa dorită.

Chestionat cu privire la domeniile în care funcţionează aceste firme sub acoperire, Dragomir a afirmat că pot fi luate în calcul toate domeniile.

"Se poate face şi turism... Serviciul este un sistem militar, în momentul în care cel care conducea activitatea operativă ordona salt înainte, aduceţi bani, faceţi firme acoperite, ordinele se executau. Aici e chestiunea de evaluare, nu putem ca un sistem să stea în caracterul sau lipsa de caracter a unei persoane", a mai spus Dragomir.

De altfel, acesta a cerut constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să clarifice situaţia. Fostul colonel SRI s-a arătat dispus să depună mărturie şi să vorbească despre acoperiţii din politică sau Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici