Fostul lider catalan, Carles Puigdemont, ARESTAT în Germania/ Autorităţile confirmă informaţia

Fostul lider catalan, Carles Puigdemont, a fost reţinut duminică în Germania, după ce autorităţle din Spania au emis mandat internaţional de arestare.

12537 afișări
Imaginea articolului Fostul lider catalan, Carles Puigdemont, ARESTAT în Germania/ Autorităţile confirmă informaţia

BREAKING Fostul lider catalan, Carles Puigdemont, REŢINUT în Germania

Avocatul acestuia, Jaume Alonso Cuevilla, a anunţat că Puigdemont a fost reţinut în Germania.

Aflat iniţial în Finlanda, Puigdemont a reuşit să evite aplicarea mandatului şi a părăsit ţara. Acesta se îndrepta spre Belgia.

Autorităţile germane confirmă arestarea lui Carles Puigdemont

Autorităţile din Germania au confirmat că fostul lider catalan Carles Puigdemont a fost arestat duminică în landul nordic Schleswig-Holstein, după ce Spania a emis un mandat internaţional de arestare pe numele său, informează site-ul agenţiei Reuters.

Poliţia a informat printr-un comunicat că Puigdemont este a fost reţinut în aproierea autostrăzii A7 care leagă oraşul Flensburg de o regiune aflată lângă graniţa cu Danemarca. Autorităţile nu au clarificat unde este ţinut Puigdemont.

"Poliţia din Schleswig-Holstein nu poate oferi mai multe detalii momentan", s-a arăatat în comunicat.

Puigdemont a fost reţinut la ora locală 11.19 (ora României, 12.19). 

Curtea Supremă de la Madrid a emis, vineri, mandate internaţionale de arestare pentru şase politicieni catalani care au fugit în străinătate, inclusiv fostul premier Carles Puigdemon.

În total, Curtea Supremă de la Madrid a decis judecarea a 25 de politicieni separarişti pentru rebeliune, delapidare şi încălcarea dispoziţiilor statului. Cinci lideri catalani au fost arestaţi vineri, printre care se numără şi Jordi Turull, candidatul pentru funcţia de premier.

La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum. Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei - prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie - şi demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenţei a a fost ilegală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici