Grecii au făcut plajă cu o săptămână înainte de deschiderea oficială a sezonului estival. Elenii, gata de invazia turiştilor

  • Grecia şi-a stabilizat abia recent rata infecţiilor şi deceselor COVID-19/
  • În Grecia, vaccinările au atins niveluri record zilnic, în această săptămână.
  • Interdicţia de călătorie internă între 54 de regiuni ar putea fi eliminată.
303 afișări
Imaginea articolului Grecii au făcut plajă cu o săptămână înainte de deschiderea oficială a sezonului estival. Elenii, gata de invazia turiştilor

Grecii au făcut plajă cu o săptămână înainte de deschiderea oficială a sezonului estival

Administratorii plajelor private din Grecia au furat startul redeschiderii sezonului. Şi-au redeschis apetitul pentru apă şi soare, în aşteptarea clienţilor.

Cu o săptămână înainte de începerea oficială a sezonului turistic, sute de grecii s-au bucurat de mare, soare şi nisip pe plaja din Alimos. Barmanii au lucrat la foc continuu pentru clienţii lor.
 
”Foarte frumoase plajele, oamenii vor înota, vor ieşi şi vor lua puţină aer proaspăt după lockdown. Încet, cu timpul, vom reveni la normalitate. Practic, îmi place foarte mult marea, dar pur şi simplu pentru că, cu cât plajele sunt mai organizate, conduse prin concesiune privată, cu atât sunt mai sigure. De aceea am ales să vin pe această plajă”, spune un client.
 
Oficialii din domeniul sănătăţii publice au anunţat recent o foaie de parcurs cu măsurile pentru redeschidere, destinate în mare măsură să ajute industrii-cheie în sezonul de vacanţă.
 
Ilias Babashikos, beach bar manager: ”Atât grecii, cât şi turiştii ne vor alege. Oamenii trebuie să iasă. Au rămas înăuntru mult timp. Deci suntem optimişti pentru sezonul de vară, dar mai ales, fiecare dintre noi trebuie să respectăm măsurile astfel încât să ne putem recâştiga vara înapoi”.

Muzeele se vor deschide pe 14 mai, cinematografele în aer liber pe 21 mai, cu capacitate redusă, iar teatrele pe 28 mai.

În luna aprilie, guvernul de la Atena a început să relaxeze măsurile restrictive impuse în luna noiembrie, permiţând redeschiderea majorităţii magazinelor care fac comerţ cu amănuntul, cu excepţia centrelor comerciale.

Terasele cafenelelor şi restaurantelor au putut fi redeschise pe 3 mai.

Cu toate acestea, profesioniştii din domeniul turismului nu se aşteaptă la sosiri masive ale turiştilor străini până în luna iulie.

În luna aprilie, obligaţia carantinării a fost ridicată pentru călătorii vaccinaţi sau testaţi provenind din ţările Uniunii Europene şi din alte câteva ţări, precum Regatul Unit şi Statele Unite.

Grecia a fost puternic afectată de cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, majoritatea celor peste 10.000 de decese fiind înregistrate în ultimele luni.

În total, au fost înregistrate peste 350.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Grecia, o ţară cu 10.8 milioane de locuitori.

Până în prezent, au fost realizate peste 3.4 milioane de vaccinări şi peste un milion de persoane au primit a doua doză.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici