Video Jurnalul Corinei din China, ep.6: “Mergi mai departe doar la culoarea verde”

  • Corina Albota, româncă în China: “Autorităţile folosesc o aplicaţie pe telefon pentru a verifica istoricul drumurilor făcute de chinezi”.
  • Corina Albota, româncă în China: “Dacă aplicaţia de pe telefon arată codul verde, poţi intra la metrou sau la piaţă”.
  • Corina Albota, româncă în China: “În cazul în care ai plecat din oraş, îţi este permis accesul doar în anumite spitale”.
754 afișări
Noi avem declaraţii pe proprie răspundere, chinezii au o aplicaţie pe telefon care le generează un cod de culori în funcţie de istoricul deplasărilor. Corina Albota, românca stabilită în China, îţi spune ce ai voie să faci dacă îţi apare culoare verde şi ce interdicţii apar dacă vezi galben sau roşu în aplicaţie.

Corina Albota, româncă în China: În China, tehnologia este foarte dezvoltată în ceea ce priveşte plata cu telefonul şi accesul la informaţie cu telefonul, drept urmare, autorităţile au folosit această tehnologie pentru a cere tuturor cetăţenilor, de la începutul lunii martie, să folosească o aplicaţie integrată cu cea de plată, în care există deja datele de identificare, bancare, pentru a vedea dacă aceşti cetăţeni au fost în regiune, în oraş în ultimele 14 zile.Trebuia să completezi unele informaţii, nume, adresă, să declari pe proprie răspundere că nu ai fost în regiunea Hubei sau că nu ai fost în afara ţării, ulterior se genera un cod verde pe care-l prezinţi de fiecare dată când te duci în locuri publice, cum ar fi restaurant, metrou, piaţă şi nu e permis să te duci fără acest cod verde. Codul roşu te sfătuieşte să te duci direct la poliţia din cartierul tău pentru a se verifica datele de călătorie din ultimele 14 zile pentru a regla situaţie, iar codul galben înseamnă că perioada de carantină nu a fost terminată şi-ţi recomandă aşteptarea transformării codului galben în cod verde.  Am avut o programare la spital acum două zile şi accesul în spital se face pe baza codului verde, dar şi pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere că nu ai plecat din oraş şi nu ai intrat în contact cu persoane care nu s-au aflat în carantină obligatorie în ultimele 14 zile. Dacă ai părăsit oraşul, ţi se permite accesul doar în anumite spitale din regiune. În momentul în care accesezi servicii cu risc mai crescut, de exemplu, intri în unităţi de administraţie publică sau în metrou sau în autobuz, eşti rugat să scanezi un alt cod care să le indice când ai fost în acea clădire sau în acel metrou pentru ca în cazul în care se descoperă că cineva a fost infectat şi a fost la metrou în acelaşi timp cu tine, ei te vor contacta pentru că scopul lor e să identifice toată lumea şi să izoleze toată lumea care a intrat în contact cu acea persoană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici