Lider AUR, despre PNRR: Guvernul USR plus Cîţu a trădat România

Respingerea ruşinoasă, pentru a treia oară, a PNRR compromite România în Uniunea Europeană, este de părere copreşedintele AUR, Claudiu Târziu, care cere demisia Guvernului Florin Cîţu, spunând că „a trădat România”.

400 afișări
Imaginea articolului Lider AUR, despre PNRR: Guvernul USR plus Cîţu a trădat România

Lider AUR, despre PNRR: Guvernul USR plus Cîţu a trădat România

Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, a transmis că „respingerea ruşinoasă, pentru a treia oară, a PNRR compromite România în Uniunea Europeană”. El spune că „Guvernul USR plus Cîţu” probează „cu repetiţie incompetenţă, iresponsabilitate, o crasă lipsă de expertiză şi, înainte de orice, dovedeşte inexistenţa unei viziuni autentic româneşti în context european”.

Târziu cere demisia de urgenţă a Guvernului, despre care spune că este „unic responsabil cu elaborarea PNRR”.

Copreşedintele AUR mai cere demiterea imediată a ministrului Cristian Ghinea, „chiar înainte de plecarea actualului Guvern de la Palatul Victoria”.

„Un asemenea eşec de proporţii este inacceptabil. Îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să îşi asume partea sa de vină pentru ceea ce pare a fi cea mai mare ratare a Guvernului său. Îmi pot pune întrebarea dacă nu cumva PNRR a fost deliberat transmis la Bruxelles în această formă jalnică, plin de erori flagrante, anume gîndite pentru a nu servi României şi chiar a trăda interesul naţional”, m ai spune Claudiu Târziu.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ar putea fi aprobat doar în septembrie, ceea ce va duce la întârzieri mari, a declarat, joi seara, la emisiunea STIU, de la Aleph News, europarlamentarul PSD Victor Negrescu, după ce Comisia Europeană a transmis zeci de observaţii.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Antena 3 că documentul PNRR prezentat de România a fost desfiinţat de specialiştii Comisiei Europene. Ciolacu a vorbit despre ruşine şi despre conflict de interese în cazul celor care au întocmit documentele.

La rândul său, premierul Florin Cîţu a arătat într-o postare pe Facebook că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu a fost respins şi nu a fost retrimis de Comisia Europpeană, caracterizând informaţiile apărute drept fake news.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici