Lisa Montgomery, prima femeie ce va fi executată în SUA în ultimii 67 de ani. Crima odioasă comisă de aceasta

Guvernul federal a stabilit datele a două noi execuţii ale unor condamnaţi la pedeapsa capitală, inclusiv Lisa Montgomery, prima femeie în mai mult de şase decenii, relatează CNN.

61988 afișări
Imaginea articolului Lisa Montgomery, prima femeie ce va fi executată în SUA în ultimii 67 de ani. Crima odioasă comisă de aceasta

Lisa Montgomery, prima femeie ce va fi executată în SUA în ultimii 67 de ani. Crima odioasă comisă de aceasta

Lisa Montgomery va primi injecţia letală pe 8 decembrie, a anunţat Departamentul de Justiţie. În 2004, ea a fost condamnată pentru sugrumarea unei femei din Missouri, însărcinată în opt luni, pe care ulterior a tăiat-o, răpind copilul.

Ultima femeie executată de guvernul SUA a fost Bonnie Brown Heady la 18 decembrie 1953, conform înregistrărilor Biroului de Închisori al SUA, pentru răpire şi crimă.

Tot în 1953, Ethel Rosenberg a fost executată pentru spionaj, împreună cu soţul ei, Julius.

Execuţia lui Montgomery va fi cea de-a opta a Departamentului de Justiţie din acest an.

A noua execuţie va fi cea a lui Brandon Bernard, care a fost condamnat pentru o crimă dublă, în Texas, în 1999. El este programat să fie executat prin injecţie letală pe 10 decembrie.

Christopher Vialva, inculpat împreună cu Bernard, a fost executat pe 22 septembrie.

Atât Montgomery cât şi Bernard sunt deţinuţi la închisoarea federală din Terre Haute, Indiana.

Înainte de 2020, guvernul federal nu a executat pe nimeni din 2003 şi doar patru persoane din 1960.

Avocaţii pentru Montgomery şi Bernard au spus că executarea lor ar fi nedrepte.

Kelley Henry a spus că Montgomery este bolnavă mintal, a suferit abuzuri îngrozitoare în copilărie şi a avut o reprezentare slabă la proces.

Bernard este un prizonier liniştit care avea 18 ani în momentul crimelor şi nu avea antecedente violente, a declarat avocatul său Robert C. Owen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici