Lista Comisiei Europene cu cele mai bune zece mijloace terapeutice împotriva COVID-19

  • Comisia a stabilit recent un portofoliu de 10 mijloace terapeutice potenţial eficace împotriva COVID-19.
  • Lista este stabilită pe baza unor avize ştiinţifice independente şi cuprinde în principal mijloacele terapeutice potenţial eficace împotriva COVID-19 care au şanse mari să fie autorizate.
3820 afișări
Imaginea articolului Lista Comisiei Europene cu cele mai bune zece mijloace terapeutice împotriva COVID-19

Aceste mijloace terapeutice vor fi disponibile cât mai rapid posibil pentru pacienţii din întreaga UE, cu condiţia ca siguranţa şi eficacitatea lor să fie confirmate de Agenţia Europeană pentru Medicamente, arată un comunicat.

Vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă cea mai bună protecţie împotriva infecţiei, a formei grave a bolii, a pierderilor de vieţi omeneşti şi a consecinţelor pe termen lung ale bolii. Deşi vaccinarea este cea mai bună modalitate de a pune capăt pandemiei şi de a reveni la viaţa normală, ne asigurăm, în paralel, că sunt disponibile cele mai bune mijloace terapeutice împotriva COVID-19 pentru tratarea celor infectaţi.

Lista celor zece este împărţită în trei categorii de mijloace terapeutice şi va continua să evolueze pe măsură ce vor apărea noi dovezi ştiinţifice:

Anticorpi antivirali monoclonali, care sunt cel mai eficienţi în stadiile timpurii ale infecţiei:

  • Ronapreve, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali, casirivimab şi imdevimab, de la Regeneron Pharmaceuticals şi Roche
  • Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology şi GlaxoSmithKline.
  • Evusheld, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali, tixagevimab şi cilgavimab, de la AstraZeneca.

Antivirale orale pentru utilizare cât mai repede posibil după infectare:

  • Molnupiravir, de la Ridgeback Biotherapeutics şi MSD.
  • PF-07321332, de la Pfizer.
  • AT-527, de la Atea Pharmaceuticals şi Roche.

Imunomodulatori pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi:

  • Actemra (tocilizumab), de la Roche Holding.
  • Kineret (anakinra), de la Orphan Biovitrum din Suedia.
  • Olumiant (baricitinib), de la Eli Lilly.
  • Lenzilumab, de la Humanigen.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici